Promenite život u 2017.

3 programska jezika koja je dobro da naučite

Da li želite da postanete programer? Da li se pitate koji programski jezik da učite?

Ovo je jedno od najčešće postavljenih pitanja ljudi koji ulaze u svet programiranja. Pitanje je bitno zato što dobro odabrana tehnologija donosi veće mogućnosti pri izboru posla, bolju platu i zaradu, a samim tim i sigurniju budućnost.

Naš kriterijum za preporuku najboljih programerskih jezika za učenje je jednostavan. Preporučujemo one jezike koji se najviše koriste, koji obezbeđuju najbolje plate. A da se istovremeno mogu lako savladati.

Zato, upoznajemo Vas sa tri najbolja programska jezika za učenje.


1. PHP

PHP je jednostavan a moćan programski jezik za izradu Internet programa.

Najtraženiji je i najpopularniji programski jezik za programiranje Internet sajtova. Danas preko 20 miliona Web sajtova radi na serverima sa instaliranim PHP-om.
 
Programerima širom sveta odgovara njegova fleksibilnost, brzina i lakoća upotrebe. Pri tom, alati za rad u PHP-u su besplatni. Možete da ih preuzmete sa Interneta i počnete da programirate u roku od desetak minuta.

PHP programiranje je pogodno za izradu svih vrsta Internet funkcionalnosti, od jednostavnih malih aplikacija do Web prodavnica, portala i content management sistema.

Ranije su jednostavne HTML strane, sa ograničenom interaktivnošću, dominirale Internetom. Danas je Internet složeniji. Preduzeća očekuju mnogo više od svoje on-line prisutnosti, a to zahteva dinamičnije, interaktivnije aplikacije.

Jezik PHP je idealan za pisanje takvih programa i u tu svrhu je razvijen.

Njegove velike mogućnosti, razumljiva sintaksa i podrška za razne operativne sisteme i Web servere učinili su ga idealnim jezikom za brz razvoj Web aplikacija i sistematsko kreiranje složenih internet sistema.
 
PHP poslova uvek ima, PHP programski jezik se relativno brzo uči, tako da za kratko vreme možete doći do očekivanog nivoa stručnosti i posla.

Postoji još jedna značajna prednost savladavanja PHP-a: čak i za one bez ikakvog iskustva, otvorenost Web platforme i dostupnost Web poslova omogućava početnicima da rade na razvoju velikog broja sajtova i tako za kratko vreme steknu reference i iskustvo koji se traže prilikom zapošljavanja kvalitetnih Internet programera.


2. C#

C# je najpopularniji programski jezik za pisanje najšireg opsega različitih programa, drajvera, sistemskog softvera, igrica, aplikacija koje koriste baze podataka itd…
 
Programi napisani u C# jeziku su sačinjeni od više osnovnih delova (komponenti) koji mogu da se na razne načine kombinuju, kao lego kockice.

Ovaj jezik pruža mogućnost sistematskog razvoja velikih programa, tako da se programer bez teškoća može snalaziti u programima sa ogromnom količinom koda.

C# je moćan, fleksibilan i udoban za programiranje. Milioni profesionalaca širom sveta koriste ovaj programski jezik. Odličan je alat kojim se zamisao lako sprovodi u delo. Poznavanje ovog programskog jezika će Vam obezbediti odlične uslove za rad.

Pri tom, iako je robustan prilično je jednostavan, sa samo 80 rezervisanih reči (zapamtite samo 80 novih reči i naučili ste ceo nov jezik).
 
Kada naučite da koristite C# kao i da radite u tri ključna razvojna okruženja: ASP.NET, .NET Windows Forms i ADO.NET moći ćete da pravite širok raspon programa za Windows i Web.

Savladavanjem ovog programskog jezika pružaju Vam se odlične profesionalne mogućnosti. Za C# profesionalce ima odličnih poslova.


3. Java

Java je programski jezik razvijen u kompaniji Sun Microsystems 1991. godine, kao deo projekta za razvoj softvera za televizore, video rekordere i slične elektronske uređaje.

Zbog toga, Java je morala da bude jednostavna, brza, efikasna, pouzdana i lako prenosiva sa jednog uređaja na drugi.

Ove osobine su je danas učinile idealnom i popularnom za kreiranje programa, servisa, igrica, aplikacija za mobilne telefone i kreiranje funkcionalnosti Web servisa.
 
Java je, iako nov jezik, izuzetno popularna. Jedan od glavnih razloga za njenu popularnost je to što se Java programi mogu izvršavati na skoro svakom tipu računara i "pametnog" uređaja.

Pri tom, Java je objektno orijentisana isto kao i C#. To za programera znači da može da pravi i menja velike programe bez većih komplikacija. A sam jezik je prost, u poređenju sa većinom programskih jezika, zbog čega se relativno lako uči. Pri tom, jezik je robustan i moćan. Danas je bitno da se naglasi da je Java programiranje osnova za dalje usavršavanje posebno za programiranje za mobilne telefone jer se Android zasniva na Javi.

Poslovi za Java programere nisu toliko pristupačni kao poslovi za PHP i C# programere, ali se nude i odlično su plaćeni.Znanje jednog od ova tri programskih jezika smatra se ključnom programerskom veštinom.

 

Koji jezik Vas najviše privlači?

Na sreću, ovi programski jezici se lako uče, tako da ih možete brzo savladati. Sva tri jezika, PHP, C# i JAVA savlađuje se na profesionalnom nivou na ITAcademy za ovu generaciju.

4 stepenika do uspešne karijere u internet poslovanju!

Spremili smo dokument koji otkriva koja su to četiri stepenika koja vode ka profitabilnoj karijeri u online poslovanju. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Letnji upisni rok je u toku!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde