Naslovna jesenji rok

Umetnost animacije – oživite svoju kreativnost

Animation Department

animation departmentŠkolovanjem na odseku za animaciju spremićete se za uzbudljiv i kreativan rad kroz upotrebu računara i najsavremenijih tehnika kompjuterske animacije. Savladaćete principe animiranja i vizuelizacije kao i montaže digitalnog materijala.

Napredne tehnike karakterne animacije, pokreta, osvetljenje, renderovanje i modelovanje su samo neke od oblasti koje ćete tokom školovanja detaljno proučavati.

Plan i program na Animation odseku obuhvata širok spektar tema kao što su 2D animacija, teksturiranje, dinamika, produkcija pa čak i programiranje odnosno izučavanje naprednih koncepata scripting-a za pomoć u radu sa programima Autodesk Maya i 3Ds MAX.

Polaznik se u drugom semestru opredeljuje za specijalizaciju u jednom od dva programa za kompjutersku animaciju: Autodesk Maya 2010 ili Autodesk 3Ds MAX 2010.

Program školovanja obuhvata i rad sa programima za rastersku (PhotoShop CS4) i vektorsku (Illustrator CS4) grafiku kao predluslove za uspešno bavljenje umetnošću animacije.  Kao podšku u kompozitingu slike naučićete osnovne tehnike i napredne alate u radu sa programom Adobe After Effects CS4.


Šta ćete naučiti?

Veštine kojima ćete vladati po završetku ovog programa su:

  • vizuelizacija objekata
  • 2D i 3D animacija
  • modelovanje
  • izrada i apliciranje tekstura na modele
  • kompoziting slike
  • kontrola dinamike u animaciji
  • kreiranje i animacija karaktera


Pogledajte plan i program za odsek Animation.


Gde možete da radite i na kojim poslovima


Završetkom programa na Animation Departmentu bićete u mogućnosti da radite na širokom spektru dinamičnih, uzbudljivih ali i odgovornih poslova kompjuterske animacije.

Od poslova kreiranja animiranih objekata koji se upotrebljavaju u TV ili Web reklamama do kreiranja animiranih likova za video produkciju. Bićete sposobni da kreirate specijalne efekte uz pomoć animacije za visokobudžetne filmove ili muzičke video spotove.

Animiranje i rad na video igrama i industriji sna i zabave su svakako poslovi od kojih mnogima zastaje dah a kojima se uspešno možete baviti nakon završetka ovog programa.

Poslovi animacije spadaju među najplaćenijima u oblasti IT-a i video produkcije zajedno. Animatori su ljudi sa odličnom perspektivom, kako sada tako i u vremenu koje dolazi. Ova industrija je u snažnom povoju i oni koji se sada priključe će dugi niz godina ubirati plodove svoje pravovremene odluke.

Kako izgledaju predavanja?

Nastava se može pohađati putem napredne platforme za učenje na daljinu. Online nastava podrazumeva da polaznici sami biraju mesto, vreme i tempo učenja, koje se odvija na Distance Learning System-u, platformi za online učenje koja je dostupna polaznicima 24 časa dnevno.

Predavanja su koncipirana tako da polaznici pored praktičnih znanja iz oblasti korišćenja softverskh paketa poput Autodesk Maye, 3Ds MAX-a, Adobe Photoshop-a, Illustratora i After Effects-a dobiju i sva potrebna teoretska znanja iz oblasti animacije, dizajna i multimedijalnih interaktivnih koncepata u digitalnom okruženju.

Cilj programa je da ovladate veštinom komunikacije koja upotrebljava animirane objekte i karaktere da bi se prenela informacija i privukla željena grupa klijenata. Međunarodna Autodesk i Adobe sertifikacija na kraju će predstavljati krunu Vašeg rada.


Kvalitetni predavači

Nastavu izvode visokoobrazovani profesori i predavači - eksperti u svojim oblastima. Pored toga predavači koji realizuju obuku za stručne predmete iz AutoDesk programa poput 3Ds MAX-a i Maya-e su sertifikovani AutoDesk treneri a iz Adobe programa su sertifikovani Adobe treneri. Svaki od predavača  će rado izaći u susret svim pitanjima i nedoumicama polaznika na Animation Departmentu ITAcademy. Uvek su tu da daju savete i podstaknu Vašu kreativnost.


Šta dalje?


4 stepenika do uspešne karijere u internet poslovanju!

Spremili smo dokument koji otkriva koja su to četiri stepenika koja vode ka profitabilnoj karijeri u online poslovanju. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Jesenji upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde