Naslovna jesenji rok

E-Banking

Opis kursa: Elektronsko bankarstvo predstavlja pravi dokaz kako tehnologije rapidno napreduju. Elektronsko bankarstvo je koncept koji korisnicima bankarskih usluga i samim bankama omogućava da obavljaju svoje uobičajene aktivnosti elektronskim putem. Preduslov za funkcionisanje elektronskog bankarstva je dobar informacioni sistem banke, dobra infrastruktura mreže i svakako zaštita informacija i transakcija.

Razvoju sistema elektronskog bankarstva doprineo je razvoj tehnologije, koja je uslovila promene u načinu na koji banke obavljaju obračun i plaćanja među sobom, kao i način na koji svoje usluge nude krajnjim korisnicima. Na kursu se obrađuju pojavni oblici elektronskog bankarstva i pojmovi kao što su virtuelna banka, PayPal, kriptografija, elektronski novac, elektronski čekovi itd. Obrađuju se i osnovni modeli plaćanja zasnovani na elektronskom novcu, kao i osnovni modeli sistema plaćanja na internetu.

Cilj kursa: Osnovni cilj kursa je da se polaznici upoznaju sa konceptom elektronskog bankarstva. Svako od nas se svakodnevno susreće sa uslugama elektronskog bankarstva, tako da je od velike važnosti da postoji osnovno znanje o tome kako čitav taj sistem funkcioniše. Cilj kursa je da polaznike upozna sa sistemima za obračun i plaćanja u bankarstvu, modelima sistema plaćanja na internetu, kao i rizicima koji su prisutni u elektronskom bankarstvu i merama za njihovo minimiziranje.

4 stepenika do uspešne karijere u internet poslovanju!

Spremili smo dokument koji otkriva koja su to četiri stepenika koja vode ka profitabilnoj karijeri u online poslovanju. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Jesenji upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde