Promenite život u 2017.

Oracle Sun Java sertifikacija

Prepoznata od strane industrije širom sveta, Oracle sertifikacija demonstrira kompetencije koji se izdvajaju u visoko konkurentskoj oblasti informacionih tehnologija. Oracle sertifikacija omogućava da potvrdite svoja znanja i veštine i budete kvalifikovaniji, različiti od konkurencije na tržištu rada.

Oracle sertifikacioni program za Java programiranje i tehnologiju je prestižna međunarodno priznata sertifikacija koji se fokusira na značajne uloge u razvoju aplikativnog softvera i projektovanja poslovnih sistema. Kako su ovi sertifikati fokusirani na tehnologiju, znanja i veštine koje potvrđuje ova sertiifkacija su prenosiva iz jedne kompanije u drugu, bilo gde u svetu.

Za IT profesionalce i menadžere Oracle Sun Java sertifikacija označava merilo iskustva i stručnosti visoko cenjene u IT industriji.

oracle java sertifikati


Oracle Certified Associate, Java SE 5/SE 6

Ova sertifikacija obezbeđuje idealan uvod u aplikativno programiranje ili karijeru u projektovanju softvera, koristeći Java tehnologije. Ovaj sertifikat, koji je priznat širom sveta, pruža dokaz da osoba poseduje najvažnije znanje o konceptu objektno orjentisanog programiranja, predstavljanje OO koncepata putem UML-a, Java programskog jezika i generalno znanje Java platforme i tehnologije. Potencijalni kandidati za ovaj sertifikat su: mladi Java programeri, student koji žele da postanu Java programeri, projekt menadžeri koji koriste Java tehnologiju u razvoju softvera.

Stari naziv zvanja - Sun Certified Java Associate (SCJA)


Oracle Certified Professional Java Programmer

Ova sertifikacija je namenjena programerima koji žele da pokažu profesionalno znanje u korišćenju Java programskog jezika. Da bi dobili ovu sertifikaciju kandidati moraju da polože jedan ispit, a nije obavezno da kandidati već imaju stečen SCJA sertifikat.

Ispit koji podrazumeva verzija Standard Edition 6 - Oracle Certified Programmer for the Java Platform, Standard Edition 6 (CX-310-065)

Ispit koji podrazumeva verzija Standard Edition 5 - Oracle Certified Programmer for the Java Platform, Standard Edition 5.0 (CX-310-055)

Ispiti za unapređenje verzije Standard Edition 6 - Oracle Certified Java Programmer (any edition) + Upgrade Exam:Oracle Certified Programmer for the Java Platform, Standard Edition 6 (CX-310-066)

Ispiti za unapređenje verzije Standard Edition 5 - Oracle Certified Java Programmer (any edition) + Upgrade Exam: Oracle Certified Programmer for the Java Platform, Standard Edition 5.0 (CX-310-056)


Oracle Certified Professional, Java EE 5 Web Component Developer

Ova sertifikacija je namenjena programerima specijalizovanim za primenu JavaServer Pages i servlet tehnologije za prezentovanje veb servisa i dinamičkog veb sadržaja. Da bi se stekla ova sertifikacija, kandidati su u obavezi da uspešno polože jedan ispit. Pre dobijanja ove sertifikacije, kandidati moraju posedovati neki od sledećih sertifikata – Oracle Certified Professional, Java Programmer (SE 5 ili SE 6), ili Sun Certified Programmer (SCJP).

Stari naziv zvanja – Sun Certified Web Component Developer (SCWCD)


Oracle Certified Professional, Java EE 5 Web Services Developer

Ova sertifikacija je namenjena programerima koji se profesionalno bave izradom aplikacija za web servise koristeći komponente Java tehnologije, kao što su Glassfish Metro web servis i Java Enterprise Edition 5 platformu. Polaganjem ovog ispita kandidat dobija sertifikat, odnosno zvanični dokaz da poseduje stručno znanje vezano za web servise i Java tehnologije koje podržavaju veb servise. Da bi se stekla ova sertifikacija, kandidati su u obavezi da uspešno polože jedan ispit. Pre dobijanja ove sertifikacije, kandidati moraju posedovati neki od sledećih sertifikata – Oracle Certified Professional, Java Programmer (SE 5 ili SE 6), ili Sun Certified Programmer (SCJP).

Stari naziv zvanja - Sun Certified Developer for Java Web Services (SCDJWS)

4 stepenika do uspešne karijere u internet poslovanju!

Spremili smo dokument koji otkriva koja su to četiri stepenika koja vode ka profitabilnoj karijeri u online poslovanju. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Letnji upisni rok je u toku!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde