Profesor Triniti koledža održao predavanje za LINK edu Alliance obrazovni sistem

Prof. dr Aleksandar Šević održao je u petak, 16. 12, u Visokoj školi za IT predavanje na temu „Uticaj socijalne metrike na decentralizovane finansijske entitete” za studente, polaznike i zaposlene u okviru LINK edu Alliance, tj. na InternetAcademy, ITAcademy, BusinessAcademy, Visokoj školi za IT i Fakultetu savremenih umetnosti. Predavanje koje su pratili uživo ili putem lajvstrima bilo je odlična prilika da se čuju rezultati relevantnih svetskih istraživanja iz ove oblasti. 

Predavanje Aleksandra Ševića

Profesor Šević je u svom predavanju predstavio studiju o uticaju socijalne metrike na decentralizovane finansijske entitete i govorio o rezultatima studije koja je izučavanjem veće grupe dovoljno likvidnih DeFi projekata istraživala uticaj socijalne metrike, kao što su Tviter, tržišna očekivanja i više indeksa koji su relevantni za kriptovalute. Posebna pažnja je u predavanju posvećena i razmatranju korišćenja NF tokena kao podrška za preduzetnike iz kreativnih industrija.

Aleksandar Šević je vanredni profesor na Triniti poslovnoj školi Triniti koledža u Dablinu i pomoćnik urednika časopisa „Finance Research Letters”. Pored toga, nosilac je CFA (od 2005. godine) i CAIA čartera (od 2013. godine). Od ove godine je i profesor na ITS-u.

  • 26.12.2022 10:22

Komentar