Koji je najpopularniji softver za SEO

Optimizacija web stranica za njihovo što bolje rangiranje na Googleu, ali i na ostalim internet pretraživačima kao što su Yahoo, Bing i drugi, može se izvesti na bezbroj načina.

Ipak, jednostavnost, brzina i efikasnost su neki od najvažnijih kriterijuma na osnovu kojih se bira način na koji ćemo izvršiti optimizaciju i pronaći put do najvišeg plasmana u rezultatima pretrage.

Upravo zbog toga, SEO stručnjaci u velikoj meri zavise od softvera koji će im omogućiti da ostvare zacrtani cilj, a program sa kojim ćemo vas ovde upoznati zasluženo nosi status jednog od najpopularnijih u ovoj oblasti.

SEO analiza, SEO analiza sajta, SEO programi

Zašto je važno optimizovati sadržaj web stranica

Kako su pomenuti web pretraživači startna pozicija skoro svakog korisnika interneta, ostalim sajtovima preostaje samo da se nakon pretrage ključnih reči preporuče kao naredni korak koji zadovoljava kriterijume pretrage. Međutim, da bi se jedan sajt izborio za što bolji plasman u rezultatima pretrage na Googleu i drugim pretraživačima, neophodno je da njegov sadržaj bude optimizovan, a tu na scenu stupaju – SEO stručnjaci.

Ukoliko to nije slučaj, bez obzira na to koliko je sadržaj jednog sajta kvalitetan, male su šanse da će se u rezultatima pretrage nalaziti na prvoj stranici, što istovremeno znači da će teško ostvariti profit.

Posebnim SEO tehnikama za prilagođavanje kompletnog sadržaja web stranica po SEO standardima, pomenuti eksperti mogu značajno da poboljšaju dostupnost sajtu, a samim tim, i doprinesu što većoj poseti.

S obzirom na to da za najefikasniju SEO optimizaciju ne postoji jedna konkretna formula ili rešenje, već se sve svodi na duboku analizu i prilagođavanje aktuelnim trendovima, kompletna SEO industrija prinuđena je da se stalno menja. Različiti seo alati koje koriste SEO stručnjaci pomažu da se analiziraju ključne reči, pozicija sajta i izvedu određeni zaključci kako bi se sajt što bolje pozicionirao. Međutim, i pored svih prolaznih trendova u protekloj deceniji, jedan softver se ipak pokazao kao konstantan i najbolji – SEO PowerSuite.

Vodeći alat u SEO industriji

SEO PowerSuite softver predstavlja jedan od najpopularnijih SEO alata, koji koristi više od pola miliona stručnjaka širom sveta.

Od svog nastanka do danas ovaj proizvod kompanije Link-Assistant preporučio se kao jedno od najboljih rešenja za optimizaciju sadržaja web stranica sa ciljem što boljeg rangiranja na internet pretraživačima.

Ovaj program postao je dominantan u SEO industriji, pre svega, jer korisnicima omogućava da kroz celokupnu SEO analizu najefikasnije pronađu put do idealne taktike pomoću koje će povećati saobraćaj na sajtu. Pored toga, među najvećim prednostima ovog softvera su brojne funkcije koje doprinose ostvarivanju željenih rezultata i do 10 puta brže u odnosu na konkurenciju.

Uz to, jednostavan dizajn programa koji omogućava kombinovanje različitih tehnika na vrlo pristupačan način najčešći su razlozi zbog kojih je pomenuti softver postao neizostavni alat u radu proverenih SEO stručnjaka. 

Vodeći alat u SEO industriji

Korisnicima SEO PowerSuite programa su na raspolaganju sledeći seo alati:

  • Rank Tracker, 
  • SEO SpyGlass, 
  • WebSite Auditor, 
  • LinkAssistant.

Cilj svakog od ovih alata jeste da pojednostavi različite, najvažnije cikluse u procesu optimizacije. Rank Tracker omogućava korisnicima automatsko praćenje pozicija i istraživanje ključnih reči. SEO SpyGlass zadužen je za detaljnu analizu back linkova kako svojih, tako i konkurentnih, ali i preventivne mere za izbegavanje kaznenih penala.

Ukoliko vam je potrebna kompletna seo analiza sajta i optimizacija sadržaja u tome će vam pomoći WebSite Auditor, dok je LinkAssistant namenjen što efikasnijem upravljanju celokupnim procesom kontaktiranja i kreiranja linkova.

Kombinacija ova 4 alata na jednom mestu korisnicima pruža sve što je potrebno za uspeh u SEO industriji i to je osnovni razlog za ogromnu zastupljenost SEO PowerSuite programa.

Ukoliko tek pokrećete novi sajt pa Vas zanima koji su to seo programi koji vam mogu pomoći da što bolje optimizujete svoj sajt ili ste već neko vreme pristutni na internetu i zanima vas kako se radi seo analiza sajta ovi SEO alati će bez sumnje ispuniti sva vaša očekivanja. 

Polaznici InternetAcademy tokom školovanja besplatno koriste SEO PowerSuite – PRO licencu

Polaznici InternetAcademy besplatno koriste SEO PowerSuite

Zahvaljujući ostvarenoj saradnji između kompanija LINK group i Link-Assistant, polaznici InternetAcademy su u mogućnosti da usavršavaju SEO tehnike uz licencirani program SEO PowerSuite. PRO licenca svim polaznicima koji u okviru svojih programa pohađaju SEO kurs obezbeđuje korišćenje najnaprednijih funkcija ovog softvera, a samim tim, i najbolju moguću pripremu za rad na realnim projektima.

Usavršavanjem veština za rad u SEO PowerSuiteu polaznici će već tokom školovanja biti spremni da optimizuju sadržaj web stranica, što će im omogućiti da vrlo brzo pronađu odlično plaćen posao u struci.

Kako je svaki sajt bez SEO optimizacije osuđen na težak i mukotrpan put do uspeha, oni koji poznaju SEO PowerSuite na tržištu su postali podjednako važni kao i stručnjaci koji se bave kreiranjem web stranica. Drugim rečima, ukoliko ne želite da brinete za radno mesto na kome ćete biti zadovoljni, sve što je potrebno jeste da savladate pomenuti softver. Naučite kako se radi seo analiza, kako se analiziraju backlinkovi i kako se prati pozicija sajta za ključne reči koje su bitne za poslovanje.

  • 27.12.2017 15:42

Komentar