Polaznici InternetAcademy deo pobedničkog tima u finalu projekta Case Study Competition

Centrar za razvoj karijere, organizovao je finale Case Study Competitiona, jedinstvenog takmičenja u regionu. Na njemu su učestvovali polaznici InternetAcademy zajedno sa svojim kolegama sa ITS-a, FSU, ITAcademy i BusinessAcademy.

Case Study Competition

Case Study Competition

Njihov zadatak je bio da na najbolji način reše studije slučaja koje su im zadavale naše ugledne kompanije Ananas, Joorney Business Plans i Silver Bell Group.
Nadmetanje u okviru Case Study Competitiona trajalo je pet dana, tokom kojih su učesnici prošli tehničku obuku i imali konsultacije sa mentorima kompanija. Nakon što su dobili zadatke, pristupili su izradi rešenja, koja su potom prezentovali uživo pred kompanijom mentorom.
Ovo jedinstveno takmičenje privuklo je veliku pažnju: više od 40 čak pedesetak učesnika podeljenih u 11 timova prezentovalo je izuzetno kreativna, inovativna i primenjiva rešenja studija slučaja. Svi učesnici su dobili vredne nagrade, sertifikate i neprocenjivo iskustvo, koje im je omogućilo da iz prve ruke steknu uvide u realno rešavanje poslovnih izazova.

Administratorke najuspešnije u studiji slučaja za kompaniju „Ananas”

Ovogodišnji pobednici Case Study Competitiona su timovi: Administratorke (Kristina Ivljanin – InternetAcademy, Milena Jevtić – BusinessAcademy, Biljana Grbović – BusinessAcademy) za kompaniju „Ananas”, Kontext (Mihailo Živanović – ITS, Boško Kosić – ITS, Jelena Ranković – ITS) i Nava (Nemanja Nikolić – ITS, Aleksa Kašerić – ITS, Veljko Dragutinović – ITS, Aleksa Obradović – ITS) za kompaniju „Joorney Business Plans” i Sneaky Fox (Milica Tomašević – FSU, Andrijana Stojković – FSU, Predrag Ilić – FSU) za kompaniju „Silver Bell Group”.

Predstavnici kompanija izrazili su oduševljenje projektom Case Study Competition, a posebno su ostali impresionirani pristupom, timskim radom i inicijativom koju su pokazali polaznici InternetAcademy, ITAcademy i BusinessAcademy i studenti ITS-a i FSU. „Silver Bell Group” rešio je da pobednicima izazova koji je zadao ponudi praksu u svom timu. Ovakvo priznanje naših uglednih kompanija još jedna je potvrda da polaznici ustanova u okviru LINK edu Alliance poseduju znanja i veštine koji su odmah primenjivi u realnom poslovnom okruženju.

Šta je Case Study Competition?

Case Study Competition predstavlja projekat Centra za razvoj karijere, koji polaznicima Internet Acedemy, ITAcademy, BusinessAcademy, kao i studentima ITSa i FSUa omogućava da steknu jedinstveno, praktično primenjivo znanje, da osvoje vredne nagrade, kao i da se zabave kroz timski rad i druženje.

Učesnici CSC-a imaju priliku da timski, u okviru vremenskog perioda od 5 dana, rade na izradi rešenja studije slučaja za kompaniju za koju se odluče. Pre nego što dobiju zadatak, obezbeđena im je obuka sa svim potrebnim uputstvima, a zatim i upoznavanje i konsultacije sa predstavnicima kompanije mentora.

Nakon izrade finalne prezentacije, tim učesnika će prezentovati svoje rešenje pred kompanijom mentorom od čijih predstavnika će dobiti povratnu informaciju o kvalitetu rešenja. Takođe, kompanije mentori obezbedile su učesnicima prigodne nagrade, a svi učesnici dobiće i sertifikat kao potvrdu da su savladali veštinu rešavanja studije slučaja.

Šta je studija slučaja?

Studije slučaja su pisane postavke realnih poslovnih situacija, bazirane na konkretnim podacima i istraživanjima. Metod rešavanja studije slučaja (case study) stavlja vas u poziciju zaposlenih u kompaniji koji se suočavaju sa određenim problemom koji zahteva kreativno, efikasno i brzo rešenje.

Ovakav metod učenja koristi se već decenijama u mnogim poslovnim školama, kao što je Harvard Business School. Rešavanje studije slučaja je kao igra odlučivanja. Pred studente se postavlja određeni problem i od njih se zahteva da osmisle, argumentuju, diskutuju i dorade rešenje tog problema.

Veliko iskustvo koje su polaznici BusinessAcademy stekli radeći na realnom projektu, rešavajući problem koji je aktuelan, mnogo će im značiti u nastavku karijere i biće značajan deo njihovog CV-a.

  • 28.10.2022 11:37

Komentar