Neka ceo svet bude tvoja kancelarija!

PPC & Digital Channels Manager – Postanite stručnjak za online komunikaciju

Ljubitelj ste digitalnih tehnologija i želeli biste posao u sklopu koga biste unovčili svoju sposobnost strateškog razmišljanja, analitičnost i kreativnost? Imamo dobru vest za vas. Na jednogodišnjem programu PPC & Digital Channels Manager svoja interesovanja i osobine pretvorićete u isplative poslovne kompetencije i tražene stavke u CV-ju.

Da li ste znali:

 • da bi prihod kompanije Google opao za 97 odsto da ne postoji Google Ads?
 • da prosečan korisnik Facebooka mesečno klikne na barem 11 oglasa?
 • da je verovatnoća da nešto kupite čak 50 odsto veća ako ste do sajta došli putem plaćene reklame, nasuprot organskoj pretrazi?

Pojava i napredak interneta omogućili su ciljano oglašavanje. Međutim, idejni tvorci čuvene čokolade u ljubičastom omotu ranije nisu bili sigurni da li će svojom reklamom plasiranom na radiju ili televiziji dopreti do nekog na striktnoj dijeti, zaluđenika fitnesom, a možda i do deteta. Sa pojavom digitalnog marketinga, konačno im je omogućeno da „gađaju” koga žele – odnosno da se obrate svojoj ciljnoj grupi. 

Marketinške kampanje koje u digitalnom svetu sprovode PPC eksperti rezultuju dragocenim povećanjem prodaje i najbržim širenjem svesti o brendu, te je njihova praksa izuzetno poštovana i visokoplaćena.

Kompanija koja nema svoju prezentaciju na vebu danas kao i da ne postoji. Izgradnja odnosa sa kupcima, održavanje kontakata i svakodnevna komunikacija uveliko su prebačeni u digitalni svet, te je potreba za stručnjacima koji će kreirati i voditi kanale komunikacije na internetu iz dana u dan sve veća. Menadžeri društvenih mreža zaduženi su za online komunikaciju sa publikom, kako sa onom koju čine postojeći kupci tako i sa onom u kojoj su potencijalni kupci koji tek treba da se zainteresuju za ono što nudi određeni brend.

Program PPC & Digital Channels Manager na InternetAcademy omogućiće vam da za samo 12 meseci postanete profesionalac u oblasti oglašavanja na internetu, ali i da naučite kako da kreirate celokupan nastup u virtuelnom okruženju koji će se izdvojiti među rastućom konkurencijom u digitalnom svetu.

Ovladavanje bitnim tehnikama za pravljenje dobre i efikasne online reklame i upečatljivog profila omogućiće vam da budete jednako traženi koliko i programeri.

Digital Media Menadžer - Program školovanja

Kako da znate da li je ovo pravi program za vas?

 • Sistematični ste, pedatni i pouzdani
 • Strategije su vam omiljene društvene i video-igre
 • Ukoliko nešto pođe po zlu, imate plan B, C, D, E, F
 • Nemate iracionalni strah od tabela u Excelu
 • Zaljubljenik ste u digitalni svet

Ako ste se prepoznali u svim izjavama, onda ste vi odličan kandidat za budućeg PPC & Digital Channels Managera. Da li ste svesni da su mnoge kompanije spremne da takve sposobnosti odlično plate? Za godinu dana biste mogli da se nađete u foto-kopirnici čekajući vizitke na kojima će pisati vaše ime i prezime i ova perspektivna profesija.

Čemu onda oklevanje?

Steknite kvalifikacije stručnjaka kojima pripada 21. vek.

Šta ćete sve naučiti na programu PPC & Digital Channels Manager?

Zahvaljujući savremeno koncipiranom programu, zasnovanom na dokazanim ali i aktuelnim načinima komunikacije u digitalnim medijima, imaćete prilike da:

 • upoznate specifičnosti digitalnih medija,
 • naučite kako da osmislite uspešnu online marketinšku kampanju,
 • pronađete najbolji način da efikasno komunicirate sa postojećim ali i potencijalnim klijentima,
 • iskoristite moć digitalnih medija za izgradnju brenda i promociju proizvoda,
 • kreirate upečatljiv i profitabilan nastup i
 • povećate prihode kompanije kroz digitalno predstavljanje.

Pomoću praktičnih znanja i veština koje usvojite na InternetAcademy moći ćete da ovladate digitalnim medijima i iskoristite njihov pun potencijal, i da se na taj način ostvarite u ulozi stručnjaka u online svetu.

Neke od pozicija na kojima možete raditi po završetku programa su Online Brand Manager ili Search Engine Marketing (PPC/SEO) Specialist.

Proverite da li ima slobodnih mesta i prijavite se na PPC & Digital Channels Manager program.

Savladajte najzastupljeniji program za optimizaciju web stranica

Kao polazniku InternetAcademy, pruža vam se mogućnost da u okviru svog školovanja besplatno koristite SEO PowerSuite PRO i Ahrefs i tako savladate neke od najmoćnijih alata u Search Engine Optimization industriji.

SEO PowerSuite softver predstavlja jedan od vodećih SEO alata, sa više od pola miliona korisnika širom sveta. Ovaj program se već godinama posmatra kao jedno od najefikasnijih rešenja za optimizaciju sadržaja web stranica sa ciljem što boljeg rangiranja na internet pretraživačima. Ahrefs je all-in-one SEO platforma sa setom alata koji vam takođe mogu pomoći da se vaš sajt mnogo bolje pozicionira na pretraživačima, a koriste je SEO stručnjaci najvećih brendova današnjice, kao što su Facebook, Adobe, LinkedIn, Netflix, Uber i mnogi drugi.

Znanja za rad u ovim alatima moći ćete odmah da primenite u praksi kako biste što kvalitetnije optimizovali sadržaj web stranica po kriterijumima najposećenijih internet pretraživača.

PPC & Digital Channels Manager osnovni plan i program

No.CoursesClasses
4. Digital Platforms & CMS 18
5. Web Design and Digital Technology for Managers 3
6. Blockchain Technology 3
No.CoursesClasses
7. Introduction to E-Business 6
8. Internet Law Basics + GDPR 3
9. Virtual Assistance 3
10. Customer Relationship Management (CRM) 3
11. Significant Revenue Growth and Digital Transformation 3
No.CoursesClasses
18. Web Analytics Fundametals / Measurement Strategy Development and Online Goals
6
19. Simple Metrics Collections and Simple Analytics  3
20. Advanced Analytics – Metrics Dimensions and Segmentation  3
21. Actionable Insights and Simple Reporting  3
22. Marketing Budgets Optimization 3
23. Digital Measurement Project 3
No.CoursesClasses
24. Social Media Fundamentals 6
25. Social Media Platforms & Messaging apps  9
26. Canva 6
27. Influence Marketing 9
No.CoursesClasses
44. SEO Fundamentals 6
45. Google SEO 6
No.CoursesClasses
63. Branding 6
No.CoursesClasses
64. English Language 1 Online
65. English Language 2 Online
66. FCE/BEC Vantage* Online
No.CoursesClasses
67. A1 Level German Online
68. A2 Level German Online
69. B1 Level German Online
70. B2 Level German Online
71. C1 Level German Online
No.CoursesClasses
72. Online PR Basics 6
No.CoursesClasses
74. Introduction to Web Project 3
75. Project Integration Management 3
76. Project Scope, Time and Cost
Management
3
No.CoursesClasses
77. Money & Business 6
78. Channel Optimization 6
79. Content Strategy 6
80. Production  3
81. Policies & Guideline 3

* Pripremne kurseve za polaganje FCE ili BEC Vantage ispita mogu pohađati samo polaznici koji su završili English Upper Intermediate Level.

Kako izgledaju predavanja?

Predavanja na InternetAcademy fokusirana su na usvajanje praktičnih znanja, zbog čega je nastava koncipirana tako da polaznici pristupe određenim predmetima ne samo teorijski već i da pronađu njihovu primenu u realnom okruženju. Upravo zbog takvog pristupa polaznici InternetAcademy mogu odmah posle završetka InternetAcademy pronaći zaposlenje i samostalno ostvariti uspeh u digtalnim medijima.

Nastavu je moguće pratiti na tradicionalan način ili preko inovativne platforme za učenje na daljinu, u skladu sa potrebama i mogućnostima polaznika.

Dokazani stručnjaci kao predavači

Ključ uspeha polaznika InternetAcademy je u tome što znanje i veštine koje stiču dolaze direktno od ljudi koji su već dokazani stručnjaci u sferama online komunikacije, digitalnog marketinga i internet prodaje.

Tako kurseve i predavanja na programu PPC & Digital Channels Manager drže lideri veb-poslovanja, posebno usmereni da svakom polazniku objasne zakone koji vladaju na internetu, dok polaznici imaju priliku da im se u svakom trenutku obrate u potrazi za sugestijom, mišljenjem ili preporukom.

Priznati sertifikati koji potvrđuju stečeno znanje

Polaznici InternetAcademy mogu da steknu međunarodno priznate diplome i sertifikate i time dobiju zvaničnu potvrdu za znanje koje su stekli. Među diplomama koje možete obezbediti posle školovanja na programu PPC & Digital Channels Manager su:

 • CIM Level 6 Digital Diploma in Professional Marketing,
 • CIM Level 3 Foundation Certificate in Marketing.

Pored toga, nakon završenog programa možete dobiti i jedan od ova dva sertifikata, sertifikat InternetAcademy o odslušanom PPC & Digital Channels Manager programu i InternetAcademy Certified PPC & Digital Channels Manager sertifikat

Školovanje koje će vam otvoriti vrata uspeha

Zahvaljujući praktičnim znanjima i veštinama koje steknete tokom školovanja na InternetAcademy, sa lakoćom ćete uploviti u virtuelno poslovno okruženje, a zahvaljući stečenoj stručnosti, izgradićete uspešnu karijeru.

4 stepenika do uspešne karijere u internet poslovanju! Spremili smo dokument koji otkriva koja su to četiri stepenika koja vode ka profitabilnoj karijeri u online poslovanju. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se