Neka ceo svet bude tvoja kancelarija!

Cambridge International A&AS Level Computer Science

U sve dinamičnijem poslovnom okruženju ljudi moraju biti u mogućnosti da rade na računarima produktivno, da povezuju svoja kompjuterska znanja kroz različite kontekste i softverske pakete i da svoje znanje održavaju u toku sa najnovijim dostignućima.

Upotreba računara je imperativ

Svaki posao danas uključuje upotrebu kompjutera kao ključni zahtev, a sve je više onih poslova gde se zahteva napredno znanje vezano za upotrebu kompjutera i informacionih tehnologija uopšte.

Ovo je primenljivo za zaposlene na svim nivoima, bilo koje da su im odgovornosti i bez obzira na vrstu organizacije i okruženja u kome rade. Globalni uticaj računara zadire i van sveta poslovanja.

Na primer, računari podržavaju i oblikuju način na koji učimo, putujemo, upravljamo novcem. Sposobnost da koristimo računar vešto i sigurno je tu da osigura veću ispunjenost života.

Šta je Cambridge International A&AS Level Computer Science?

Cambridge International A&AS Level Computer Science je Cambridge sertifikat najvišeg ekspertskog nivoa i idealan je ukoliko želite da naučite više o računarskim jezicima, sistemima i programiranju.

Osnovne karakteristike ovog sertifikata su:

 • razvija Vaše mogućnosti da upravljate računarom koristeći programske jezike,
 • pogodan je za studente, zaposlene i trenere,
 • obezbeđuje formalan sertifikat u oblasti kompjuterskih veština – analiza, dizajn, implementacija, testiranje i dokumentacija,
 • znanje se stiče kroz miks praktičnih zadataka i pisanih ispita,
 • nudi fleksibilan pristup učenju i zadacima kroz modularnu strukturu,
 • razvijena je u saradnji sa liderima u oblasti IT-ja i na taj način sigurno odgovara potrebama IT industrije.

Kvalifikacije i kompetencije koje omogućava Cambridge International A&AS Level Computer Science

 • Cambridge International A&AS Level Computer Science predstavlja "gold standard" kvalifikacije.
 • GCE Advance (A) Level Computing je jedna od najpriznatijih i najprestižnijih kvalifikacija, koja je prihvaćena i priznata kao dokaz akademskih sposobnosti za pristupanje univerzitetima i institutima širom sveta.
 • Advanced Subsidiary (AS) Level Computing predstavlja prvu polovinu punog A Level kursa i nudi mogućnost da se pristupi širem opsegu predmete bez obaveze da se radi puni A Level
 • Uspeh postignut u okviru Cambridge International A/AS Level Computer Science je jedan od ključnih zahteva za prijem na sve najveće svetske univerzitete engleskog govornog područja, ali i za mnoge druge univerzitete drugih govornih područja.

Postignute kompetencije su dizajnirane tako da omogućavaju kandidatima da u potpunosti demonstriraju sposobnost upravljanja kompjuterom, a posebno automatizacijom zadataka kroz korišćenje programskih jezika. Po kompletiranju praktičnih zadataka i projekta, od kandidata se očekuje da radi na realnim projektima i da se dostave adekvatna rešenja i dokumentacija. Kandidati se kompletno ocenjuju u smislu računarskih veština koje su neophodne za izradu rešenja problema – analiza, dizajn, implementacija, testiranje i dokumentacija.

Internacionalna dimenzija i priznatost

Cambridge International A&AS Level Computer Science je dizajniran za svakoga ko već poseduje široka znanja o IT aplikacijama i ko želi da razvije sposobnost razumevanja kompjuterskih operacija, a time i da automatizuje zadatke koristeći kompjuter. Pogodna je za studente, zaposlene i početnike.

Ovaj sertifikat je priznat u Velikoj Britaniji kao deo njihovih standardizovanih kvalifikacija, ali i širom sveta, na svim univerzitetima engleskog govornog područja i van njega.

Uspeh na A Level može da rezultira i do godinu dana studiranja ili kredita na univerzitetima u SAD i Kanadi. Neki od najprestižnijih univerziteta koji priznaju A&AS Level Computing su Yale University, Harvard University, Boston University, New York University.

AS Level nosi polovinu vrednosti A Level i takođe se priznaje kao kredit.

Stičete kvalifikacije priznate svugde u svetu

Ciljevi kursa baziranog na silabusima koji vode ka dobijanju Cambridge International A&AS Level Computer Science sertifikata su:

 • razumevanje glavnih principa rešavanja problema uz pomoć kompjutera,
 • razumevanje spektra računarskih aplikacija i efekata njihovih primena,
 • razumevanje organizacije računarskih sistema uključujući softvere, podatke, hardver, komunikaciju i ljude,
 • sticanje veština neophodnih za primenu razumevanja na razvoj rešenja zasnovanih na računarima.

Takođe, ciljevi kursa koji vode do kompletne kvalifikacije razvijaju razumevanje glavnih principa sistema analiza i dizajna, metoda formulisanja problema i planiranja rešenja korišćenjem računara, kao i sistemskih metoda implementacija, testiranja i dokumentacije.

Polaznici će, nakon što savladaju Cambridge International A&AS Level Computer Science nivo moći da:

 • opišu i objasne uticaj računara u spektru aplikacija i da pokažu razumevanje karakteristika kompjuterskih sistema (hardvera, softvera i komunikacije) koji omogućavaju da se postignu efektivna rešenja;
 • opišu i objasne potrebu i upotrebu različitih formi organizovanja i obrade podataka kako bi podržali informatičke zahteve određene aplikacije;
 • opišu i objasne sistematski razvoj visoko-kvalitetnih rešenja problema i odgovarajuće tehnike za implementiranje takvih rešenja;
 • kritički komentarišu socijalne, pravne, etičke i druge posledice upotrebe kompjutera.

Polaznici će posedovati i veštine potrebne da:

 • analiziraju probleme i identifikuju delove koji su odgovarajući za kompjuterska rešenja,
 • izaberu, prilagode i primene odgovarajuće tehnike i principe kako bi razvili strukture podataka i algoritme za rešenje problema,
 • dizajniraju, implementiraju i dokumentuju efektivna rešenja koristeći hardver, softver i programske jezike.

4 stepenika do uspešne karijere u internet poslovanju! Spremili smo dokument koji otkriva koja su to četiri stepenika koja vode ka profitabilnoj karijeri u online poslovanju. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je otvoren.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se