Neka ceo svet bude tvoja kancelarija!

Najtraženija zanimanja u Srbiji i svetu - oblast internet poslovanja!

Marketing, prodaja i poslovanje uopšte, ubrzano se prebacuje na internet. Život u online eri zahteva finansijske, ali i edukativne investicije prvenstveno u oblasti internet veština. 

Rezultati istraživanja tržišta i izveštaji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) govore o sve većoj potrebi za kadrovima iz oblasti IT-ja. Njihovi podaci, između ostalog, pokazuju da se u Srbiji školuje veliki broj menadžera i pravnika, dok je broj neophodnih stručnjaka u oblasti online prodaje, analitike, optimizacije, komunikacije, oglašavanja i e-poslovanja nedovoljan. Ovo je dobra vest za sve one koji u svojoj edukaciji i usavršavanju prednost daju ovoj oblasti.

Oblast internet poslovanja se svakodnevno razvija i sa njom se otvaraju mogućnosti novih radnih mesta. Istraživanja pokazuju da bi do 2020. godine u Srbiji moglo biti otvoreno od 50.000 do 100.000 novih radnih mesta u ovoj oblasti. Trenutna potražnja je oko 30.000 radnih mesta, dok se godišnje obrazuje tek 1.000 do 1.500 internet stručnjaka. InternetAcademy od samog osnivanja promoviše značaj obrazovanja stručnjaka u oblasti online poslovanja. Plan i program se svake godine revidira u skladu sa najnovijim tendencijama u razvoju internet veština, ali i u skladu sa potražnjom na tržištu rada.

Prethodnih godina u Srbiji interesovanje za sve tehničke nauke značajno je opalo, dok je potražnja za kadrovima iz tih oblasti porasla. Sve veća zastupljenost interneta u svim sferama života doprinosi povećanju i stvaranju novih poslovnih aktivnosti i očekuje se pojava preduzeća koja će biti specijalizovana za podršku internetu.

Na kraju, možemo zaključiti da se potrebe Srbije za obrazovanim stručnim kadrom kadrom u sferi interneta uvećavaju i sa aspekta koncepcije Vlade Republike Srbije, koja ističe da Srbija treba da predstavlja informatičko društvo, koje treba da gradi odgovarajuće resurse.

4 stepenika do uspešne karijere u internet poslovanju! Spremili smo dokument koji otkriva koja su to četiri stepenika koja vode ka profitabilnoj karijeri u online poslovanju. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se