Neka ceo svet bude tvoja kancelarija!

Online Communication

Online Communication Department

Nastava
tradicionalna ili online
Trajanje
2 semestra
Fond časova
570 časova
Programi
Content & SEO Manager
Social Media, Online PR & Community Manager
Diplome i sertifikacija
Chartered Institute of Marketing (CIM)
The Institute of Commercial Management (ICM)
ECDL – Online collaboration
Pearson English International Certificate
PRIJAVITE SE

Najveći broj potrošača je prisutan na internetu i zato se njima obraćate tamo gde su – na internetu.

Online komunikacija sa mušterijama je od ključnog značaja za poslovanje svake kompanije, bilo da se radi o klasičnom ili digitalnom poslovanju. Kako bi „potencijalni kupci” primetili proizvode i usluge i postali njihovi konzumenti, potrebno je da im oni privuku pažnju. Za njihovo predstavljanje i izdvajanje u moru sličnih ponuda zaduženi su content i SEO menadžeri, kao i menadžeri društvenih mreža i community menadžeri.

Na jednogodišnjem programu Online Communication naučićete kako da vodite komunikaciju sa kupcima ili korisnicima, bilo da poslujete u virtuelnom ili realnom okruženju, i dobićete jedno od najtraženijih zvanja današnjice i sutrašnjice – menadžersko. Ono što je za naše bake i deke bilo zanimanje inženjera po merilu isplativosti i poželjnosti za karijerno usmerenje njihovih unuka sada je zanimanje menadžera. Programi u okviru smera Online Communication koncipirani su tako da pružaju priliku da to i postanete u rekordno kratkom roku. 

Ovaj smer formiran je sa ciljem da obuči profesionalce za e-poslovanje koji su svakim danom sve traženiji.

Šta ćete naučiti?

Smer Online Communication daje vam priliku da naučite kako da budete uspešni u digitalnoj komunikaciji bez obzira na to da li se bavite isključivo e-prodajom, klasičnim biznisom ili kombinujete ove dve vrste poslovanja.

Pored toga steći ćete veštine kao što su optimizacija web sajta tako da se on nađe u vrhu pretrage, online PR, kreiranje zanimljivih i korisnih sadržaja koji će dovesti posetioce do vašeg sajta, efikasno prenošenje poruka pripadnicima ciljne grupe kojoj se obraćate i mnoge druge. Sva ova znanja su praktična i moći ćete odmah da ih primenite.

Smer se sastoji iz dva programa:

1. Content & SEO Manager

Ako želite da poboljšate svoja znanja o efikasnim online marketing praksama, program Content & SEO Manager je najbolji izbor za vas, jer ćete naučiti kako da upotrebite digitalne alate i povećate prodaju i obim poslovanja vašeg e-biznisa. Uspešni odnosi sa javnošću i SEO tehnike jesu prakse koje mogu diferencirati poslovanje jedne kompanije na savremenom tržištu, a zbog čega su stručnjaci sa ovim znanjima jedni od najtraženijih.

2. Social Media, Online PR & Community Manager

Program Social Media, Online PR & Community Manager kreiran je za sve vas kojima su potrebna znanja iz oblasti marketinga na društvenim mrežama s obzirom na to da je on poslednjh godina postao jedna od najproduktivnijih tehnika za promociju proizvoda i komunikaciju sa potrošačima. Na ovom programu naučićete različite strategije koje možete primeniti prilikom vođenja korporativnih profila, ali i kako da povećate vidljivost objavljivanjem zanimljivih i informativnih sadržaja na društvenim mrežama.

Online Communication

Kako izgledaju predavanja?

Predavanja na smeru Online Communication su prilagođena svakom polazniku. Kako biste mogli da naučite ono što vam je potrebno bez obzira na predznanje sa kojim dolazite i obaveze koje imate, obezbeđena su vam dva načina školovanja: tradicionalno i na daljinu.

Nezavisno od vida školovanja koji izaberete, akcenat je na praktičnoj primeni svih stečenih znanja i zbog toga polaznici InternetAcademy nakon zavšetka programa zaista znaju da rade svoj posao, što predstavlja veliku prednost pri zapošljavanju.

Učite od najboljih!

Znanja i veštine kojima ćete ovladati, preneće vam vrsni profesionalci iz oblasti online prodaje, digitalnog marketinga i komunikacije, kao i e-poslovanja. Vaš uspeh može biti kao i njihov, jer će oni podeliti sa vama sva svoja znanja i iskustva i naučiti vas kako da unesete inovacije i tako sami dođete do novih i kreativnih rešenja.

Do najprestižnjijih sertifikata za manje od godinu dana

Školovanje na InternetAcademy traje dva semestra. To znači da ćete za manje od godinu dana steći stručnost i sertifikate koji je dokazuju. Sertifikati koje možete dobiti na smeru Online Communication su:

  • CIM Level 3 Foundation Certificate in Marketing
  • CIM Level 6 Digital Diploma in Professional Marketing

Prvi korak ka uspešnoj karijeri je InternetAcademy

Znanja i veštine koje ćete dobiti na smeru Online Communication učiniće vas jednim od najtraženijh stručnjaka današnjice. Odluka da upišete InternetAcadamy nije važna samo zato što predstavlja vaš ulazak u svet savremenog poslovanja, već i zato što vam daje mogućnost da u veoma bliskoj budućnosti ostvarite svoj pun potencijal, pronađete posao kakav želite i zaradu koju zaslužujete.

4 stepenika do uspešne karijere u internet poslovanju! Spremili smo dokument koji otkriva koja su to četiri stepenika koja vode ka profitabilnoj karijeri u online poslovanju. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se