AI kopirajting alati: pomoć ili pretnja

Kako da veštačka inteligencija radi za vas

(Ne)očekivani prodor veštačke inteligencije i njena sve šira dostupnost otvorili su brojne nove mogućnosti, ali i izazvali zabrinutost među različitim profesijama. Među njima su i kopirajteri, te mnogi od njih, dok peru ujutru zube ispred ogledala, postavljaju pitanje čijeg se odgovora plaše:

Da li će posao kopirajtera uskoro biti prevaziđen?

Razlog za to je činjenica da su najnoviji AI alati sposobni da za svega nekoliko minuta napišu tekst, smisle slogan, sastave blog post i urade slične zadatke za koje su kopirajterima potrebni sati, a ponekad i dani.

Ruka čoveka i ruka robota

Pročitaj više »
 • 08.08.2023 11:47
 • Nema komentara

Zašto sve više brendova angažuje kontent kreatore

U dobu brzog smenjivanja informacija i neograničenog sadržaja na društvenim mrežama svi se bore za jednu stvar: pažnju.

S jedne strane, kao da nikada nije bilo lakše dobiti svojih pet minuta slave. Sve što vam je potrebno su telefon i internet konekcija. S druge strane, kao da nikada nije bilo teže istaći se i skrenuti pozornost na sebe.

Devojka kontent kreator

Pročitaj više »
 • 21.03.2023 11:59
 • Nema komentara

Profesor Triniti koledža održao predavanje za LINK edu Alliance obrazovni sistem

Prof. dr Aleksandar Šević održao je u petak, 16. 12, u Visokoj školi za IT predavanje na temu „Uticaj socijalne metrike na decentralizovane finansijske entitete” za studente, polaznike i zaposlene u okviru LINK edu Alliance, tj. na InternetAcademy, ITAcademy, BusinessAcademy, Visokoj školi za IT i Fakultetu savremenih umetnosti. Predavanje koje su pratili uživo ili putem lajvstrima bilo je odlična prilika da se čuju rezultati relevantnih svetskih istraživanja iz ove oblasti. 

Predavanje Aleksandra Ševića

Pročitaj više »
 • 26.12.2022 10:22
 • Nema komentara

Buyer persona – kako da definišete svog idealnog kupca?

Definisanje buyer persone je neophodan korak u razvoju bilo koje marketinške strategije. Kako bi se ostvarili željeni biznis ciljevi, neophodno je da se poruke plasiraju pravim ljudima. Zato, pre oglašavanja bilo kakve usluge ili proizvoda treba precizno odrediti profil kupca.

Devojka u svojoj dnevnoj sobi pretražuje internet na svom laptopu

Procenjuje se da je prosečna osoba dnevno izložena neverovatnoj brojci od 10.000 reklama. Pre samo 50 godina ova brojka je bila od 10 do 20 puta manja. Uz ogromnu količinu poruka, akcija i promocija kojima su današnji potrošači svakodnevno bombardovani, teško je biti primećen, a još teže biti zapamćen. Jedno od rešenja leži u personalizaciji sadržaja. Poruke koje se direktno obraćaju kupcu i nude rešenje baš njegovih problema jesu poruke koje ostvaruju konverzije.

Kako se pak obratiti kupcu direktno ako ga vi lično ne poznajete? Jednostavno – obratite se njegovoj buyer personi.

Pročitaj više »
 • 07.12.2022 17:26
 • Nema komentara

Polaznici InternetAcademy deo pobedničkog tima u finalu projekta Case Study Competition

Centrar za razvoj karijere, organizovao je finale Case Study Competitiona, jedinstvenog takmičenja u regionu. Na njemu su učestvovali polaznici InternetAcademy zajedno sa svojim kolegama sa ITS-a, FSU, ITAcademy i BusinessAcademy.

Case Study Competition

Pročitaj više »
 • 28.10.2022 11:37
 • Nema komentara

LINKgroup učesnik na najvećem regionalnom onlajn sajmu poslova

LINKgroup je učesnik-izlagač na Regionalnom sajmu poslova, koji organizuju najveći regionalni sajtovi za zapošljavanje: poslovi.infostud.com iz Srbije, mojposao.net iz Hrvatske, mojposao.ba iz Bosne i Hercegovine, vrabotuvanje.mk iz Severne Makedonije i deloglasnik.si iz Slovenije.

linkgroup

Pročitaj više »
 • 19.10.2022 14:26
 • Nema komentara

LINKgroup Sarajevo – ovlašteni ECDL/ ICDL test centar

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je predstavništvo LINKgroup u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Zmaja od Bosne 16, Kubus D) dobilo status ovlaštenog ECDL/ ICDL test centra.

ECDL testing u Sarajevu

Pročitaj više »
 • 04.08.2022 11:45
 • Nema komentara

Onlajn-prodavnice: Sve što treba da znate ako svoju prodavnicu selite na internet

Broj kompanija koje proizvode prodaju isključivo na internetu svakodnevno se povećava. Na svetu je trenutno oko trideset miliona aktivnih veb-prodavnica. Pitanje koje vlasnik buduće veb-prodavnice treba sebi da postavi jeste kako da kupcima pruži iskustvo koje imaju u pravoj prodavnici.

online prodaja

Ukoliko otvarate elektronsku prodavnicu ili postojeću selite na internet, treba da imate na umu sledeće elemente koji će vam pomoći da korisnicima pružite najbolje moguće iskustvo.

Pročitaj više »
 • 15.03.2021 11:45
 • Nema komentara

Da li ste sales copywriter ili SEO content writer?

Često ćete u okviru različitih sadržaja koji se bave digitalom videti termine kao što su sales copywriter ili content writer, a još češće da se poistovećuju.

sales copywriter ili SEO content writer

Iako se oba termina odnose na pisanje generalno, njihov cilj nije isti ili bar ne bi trebalo da bude u praksi, a to je od vrlo velike važnosti za osobe koje se bave ili žele da se bave pisanjem sadržaja za internet, ali i pisanjem za offline kanale.

Pročitaj više »
 • 02.10.2020 15:28
 • Nema komentara

Šta radi food bloger i da li je to možda upravo vaš poziv?

Da li ste i vi od svoje majke, bake nasledili jednu obimnu knjigu ispunjenu nekim dragocenim receptima? Ona sad verovatno služi kao presa svim izgužvanim listovima papira ili dečjem herbarijumu.

Food blogging

A kako i ne bi?! Glavni krivci za skoro već zaboravljenu „dragocenost” u kućnoj biblioteci su internet i brojni food blogeri koji pišu o hrani koristeći sve prednosti modernih tehnologija.

Pročitaj više »
 • 03.09.2020 15:41
 • Nema komentara