Ove teme dominiraju blogovima za vreme pandemije korone

Kriza sa koronavirusom promenila je sve, pa tako i navike čitalaca. Šta se u eri korone čita po blogovima pitaju se mnogi marketari, a Amanda Maligen jedna je od njih. Ona je sprovela istraživanje koje je pokazalo koje su teme u trendu kada se pretražuje termin koronavirus. 

Ako razmišljate o čemu da pišete na svom privatnom ili korporativnom blogu, evo rezultata njenih istraživanja. Ove teme dominiraju blogovima za vreme pandemije korone.

decko sa laptopom

Pročitaj više »
 • 05.06.2020 14:40
 • Nema komentara

Volite da pišete? Evo kako da zaradite pisanjem putem popularne internet platforme

Pišete i to vam je hobi, zar ne? A da li ste ikada ranije razmišljali o tome da bi vaš hobi mogao spontano da postane i jedan isplativ posao? Zašto da ne zaradite pisanjem i uživate u odličnoj zaradi?

zaradite pisanjem tekstova

Pročitaj više »
 • 25.05.2020 14:47
 • Nema komentara

Želite da postanete online preduzetnik, a ne znate odakle da počnete? Ovo su odgovori na najčešća pitanja

Želite da postanete online preduzetnik, a ne znate odakle da počnete? Ovo su odgovori na najčešća pitanja

Šta svaki online preduzetnik mora da ima? Početni kapital? Ne. Poslovni prostor? Ne. Sposobnost kritičkog mišljenja? Da.

Veliki je broj pitanja koja se nameću svakome ko razmišlja o preduzetništvu, a ako želite da uspete u online biznisu, morate ih sebi iznova i iznova postavljati i razmišljajti o odgovorima. Prvo pitanje koje se nameće jeste da li treba da postanete online preduzetnik ili ne. Da biste na njega smisleno odgovorili, morate razmisliti o mnogo drugih pitanja koja će vam pomoći u ovoj odluci.

online preduzetnik

Pročitaj više »
 • 22.05.2020 10:24
 • Nema komentara

Ovo su najpopularnije platforme preko kojih od svoje kuće možete raditi za klijente iz celog sveta

Doba interneta je svojim dolaskom otvorilo čitavo polje novih dobro plaćenih poslova, a kada dodamo i to da možemo raditi od kuće iz svoje fotelje, onda je jasno zbog čega su online zanimanja sve popularnija. Ekspanzija freelancinga donela je sa sobom i razvoj platformi preko kojih možete stupiti u kontakt sa klijentima iz celog sveta i raditi za njih. Ako razmišljate da se upustite u avanturu rada u virtuelnoj kancelariji, ovo su najpopularnije platforme preko kojih možete pronaći prve poslove, ali i razvijati svoju karijeru. 

najpopularnije platforme

Pročitaj više »
 • 05.05.2020 13:13
 • Nema komentara

Reklamne video-poruke brendova na internetu u doba korone

reklamni video u vreme korone

Global Web Index izneo je podatke da preko 80% korisnika sadržaja u SAD i UK konzumira više online sadržaja od pojave pandemije, i to putem platformi kao što su YouTube i TikTok. Takođe, različiti podaci pokazuju značajan porast u broju pretplata na streaming servise kao što su Netflix, Disney+, Hulu, HBO i sl. 

Pročitaj više »
 • 29.04.2020 13:22
 • Nema komentara

Koji sadržaj dominira u vreme krize?

U vanrednoj situaciji čini se da smo svi prikovani uz računare, što znači da se zahteva više sadržaja. Posao u digitalu svakako nije opao, već se, možemo slobodno reći, povećao jer korisnici sada imaju više vremena i potrebne su im dodatne informacije, novine i aktuelan sadržaj koji se tiču njihove oblasti rada ili interesovanja.

šta se traži online u vreme krize

Pročitaj više »
 • 10.04.2020 12:23
 • Nema komentara

Društveni mediji u doba korone

Društveni mediji su još jednom na velikom ispitu. Ponovo im se ukazala šansa da pokažu koje su njihove velike prednosti, ali i mane u ovakvoj situaciji. Svi smo svesni ozbiljnosti onoga što nam se dešava poslednjih meseci usled pandemije virusa COVID-19. Međutim, sve bi bilo daleko alarmantnije da se nije stalo na put širenju nove zaraze – infodemije.

Društveni mediji u doba korone

Drugim rečima, u mesecima korone nastao je nov termin infodemija, koji podrazumeva dezinformacioni fenomen koji je imenovao gastroenterolog Ostin Čang (Austin Chiang) sa Univerzitetske bolnice Džeferson (Jefferson University Hospital) u Filadelfiji. 

Pročitaj više »
 • 03.04.2020 17:05
 • Nema komentara

Zašto radne pozicije u digitalu mogu odlično funkcionisati, čak i u vanrednim situacijama?

Svet se trenutno suočava sa opasnom epidemijom, tačnije virusom COVID-19. Nema sumnje da će ovo trenutno stanje uticati na naredne mesece, pa i godine u poslovanju svake industrije rada.

radne pozicije u digitalu

Mnoge države su uvele potpuno vanredno stanje, gde je zabranjena svaka vrsta kretanja i ljudi su smešteni u kućne karantine, što znači da se posao obavlja od kuće, gde je to moguće.

Pročitaj više »
 • 25.03.2020 13:16
 • Nema komentara

Prečice na tastaturi za efikasniji rad

Kada dugo radite za računarom, brzina rada je od ključne važnosti. Srećom, postoje načini na koje možete da skratite vreme rada. Da biste što bolje, efikasnije i brže završili posao, počnite da koristite prečice na tastaturi.

prečice na tastaturi

Miš i tastatura su olakšali korišćenje računara, ali prečice su još uvek najpraktičnije rešenje prilikom korišćenja brojnih programa. Većina profesionalaca zna da korišćenje prečica nije samo ušteda vremena već i manje fizičko opterećenje prilikom rada.

Pročitaj više »
 • 24.03.2020 09:54
 • Nema komentara

Digitalni trendovi u 2020. godini

Ulaskom u novu 2020. godinu kreiramo nove poslovne ciljeve, nove strategije i taktike kako bismo ostvarili te ciljeve. Pa se postavljaju pitanja šta je sledeće, šta će biti aktuelno ove godine, koji će tip contenta korisnici najviše konzumirati ove godine na internetu, koja će društvena mreža dominirati, koje će to pozicije biti ključne i najtraženije na internetu, koje su to nove tehnologije koje možemo iskoristiti u cilju oglašavanja proizvoda/usluga.

digitalni trendovi u 2020

Generalno, sva ova pitanja i druga svode se na jedno: koji su to digitalni trendovi u 2020. godini i kako ih predvideti s obzirom na brzinu kojom se menjaju pravila i aktuelnosti u online svetu.  Pa, iskreno, niko nema potpuno precizan, tačan i univerzalan odgovor na ovo pitanje koje možemo primeniti na svaki biznis, u to budite sigurni.

Pročitaj više »
 • 16.03.2020 15:37
 • Nema komentara