Pripremite se: Koji nas sve digitalni trendovi očekuju u 2024. godini

Kada se bavite digitalnim marketingom, početak nove godine nije samo prilika da sumirate šta se sve uzbudljivo dogodilo u prethodnoj već i da sa znatiželjom zavirite u budućnost i upoznate se sa inovacijama koje nas očekuju.

Stručnjaci za digitalni marketing znaju da je jedina sigurna konstanta njihovog posla: promena. Uostalom, to je i jedan od razloga zašto im nikada nije dosadno.

U ovom tekstu istražujemo koji nas sve digitalni trendovi i inovacije očekuju u 2024. godini. 

ia-slika1.jpg

Pročitaj više »
 • 12.01.2024 14:29
 • Nema komentara

Kako da postanete viralni na TikToku – strategije koje koriste TOP kreatori

Zahvaljujući internetu i društvenim mrežama, deluje da nikada nije bilo lakše da postanete poznati i podelite svoje talente sa svetom.

Međutim, postoji i druga strana novčića:

 • Iako je danas dostupan veliki broj platformi na kojima možete plasirati svoje ideje, nikada nije bilo teže probiti se.

Veliki broj digitalnih kreatora i nepregledan sadržaj koji se svakodnevno objavljuje čine da korisnici nisu u stanju da sve isprate; njihova pažnja se smanjuje i morate da budete zaista upečatljivi i istrajni da biste ih privukli na svoj kanal.

To posebno važi za TikTok, za koji se procenjuje da ima više od 100.000 influensera. Međutim, svako ko želi da postane viralan ne treba da bude obeshrabren ovom brojkom, jer ova platforma ima više od 1,6 milijardi korisnika širom sveta (od čega je 1,1 milijarda mesečnih, aktivnih korisnika), koji dnevno pogledaju više od milijardu klipova.

ia-tiktok-blog1.jpg

Dakle, za svakoga ko želi da postane viralan praveći kratke i zanimljive video-sadržaje TikTok predstavlja pravo mesto. Sve što je potrebno jeste da koristite neke od efikasnih strategija koje sa uspehom primenjuju najpraćeniji TikTok kreatori.

U ovom tekstu otkrivamo vam koje su to strategije i kako da ih implementirate.

Pročitaj više »
 • 06.12.2023 15:26
 • Nema komentara

Kako da vaša sledeća onlajn-prezentacija protekne besprekorno

Iako su onlajn sastanci i prezentacije stekli posebnu popularnost tokom perioda lokdauna, činjenica je da oni predstavljaju efikasan način za obavljanje važnih poslovnih procesa.

Naime, mnogi poslodavci omogućavaju svojim zaposlenima da nekoliko dana nedeljno rade od kuće ili da imaju timove raspoređene po čitavom svetu. Stoga onlajn-komunikacija putem različitih platformi predstavlja sjajan način za uspešno koordinisanje poslovnih obaveza.

Muškarac na laptopu gleda prezentaciju

Pročitaj više »
 • 05.10.2023 13:08
 • Nema komentara

AI kopirajting alati: pomoć ili pretnja

Kako da veštačka inteligencija radi za vas

(Ne)očekivani prodor veštačke inteligencije i njena sve šira dostupnost otvorili su brojne nove mogućnosti, ali i izazvali zabrinutost među različitim profesijama. Među njima su i kopirajteri, te mnogi od njih, dok peru ujutru zube ispred ogledala, postavljaju pitanje čijeg se odgovora plaše:

Da li će posao kopirajtera uskoro biti prevaziđen?

Razlog za to je činjenica da su najnoviji AI alati sposobni da za svega nekoliko minuta napišu tekst, smisle slogan, sastave blog post i urade slične zadatke za koje su kopirajterima potrebni sati, a ponekad i dani.

Ruka čoveka i ruka robota

Pročitaj više »
 • 08.08.2023 11:47
 • Nema komentara

Zašto sve više brendova angažuje kontent kreatore

U dobu brzog smenjivanja informacija i neograničenog sadržaja na društvenim mrežama svi se bore za jednu stvar: pažnju.

S jedne strane, kao da nikada nije bilo lakše dobiti svojih pet minuta slave. Sve što vam je potrebno su telefon i internet konekcija. S druge strane, kao da nikada nije bilo teže istaći se i skrenuti pozornost na sebe.

Devojka kontent kreator

Pročitaj više »
 • 21.03.2023 11:59
 • Nema komentara

Profesor Triniti koledža održao predavanje za LINK edu Alliance obrazovni sistem

Prof. dr Aleksandar Šević održao je u petak, 16. 12, u Visokoj školi za IT predavanje na temu „Uticaj socijalne metrike na decentralizovane finansijske entitete” za studente, polaznike i zaposlene u okviru LINK edu Alliance, tj. na InternetAcademy, ITAcademy, BusinessAcademy, Visokoj školi za IT i Fakultetu savremenih umetnosti. Predavanje koje su pratili uživo ili putem lajvstrima bilo je odlična prilika da se čuju rezultati relevantnih svetskih istraživanja iz ove oblasti. 

Predavanje Aleksandra Ševića

Pročitaj više »
 • 26.12.2022 10:22
 • Nema komentara

Buyer persona – kako da definišete svog idealnog kupca?

Definisanje buyer persone je neophodan korak u razvoju bilo koje marketinške strategije. Kako bi se ostvarili željeni biznis ciljevi, neophodno je da se poruke plasiraju pravim ljudima. Zato, pre oglašavanja bilo kakve usluge ili proizvoda treba precizno odrediti profil kupca.

Devojka u svojoj dnevnoj sobi pretražuje internet na svom laptopu

Procenjuje se da je prosečna osoba dnevno izložena neverovatnoj brojci od 10.000 reklama. Pre samo 50 godina ova brojka je bila od 10 do 20 puta manja. Uz ogromnu količinu poruka, akcija i promocija kojima su današnji potrošači svakodnevno bombardovani, teško je biti primećen, a još teže biti zapamćen. Jedno od rešenja leži u personalizaciji sadržaja. Poruke koje se direktno obraćaju kupcu i nude rešenje baš njegovih problema jesu poruke koje ostvaruju konverzije.

Kako se pak obratiti kupcu direktno ako ga vi lično ne poznajete? Jednostavno – obratite se njegovoj buyer personi.

Pročitaj više »
 • 07.12.2022 17:26
 • Nema komentara

Polaznici InternetAcademy deo pobedničkog tima u finalu projekta Case Study Competition

Centrar za razvoj karijere, organizovao je finale Case Study Competitiona, jedinstvenog takmičenja u regionu. Na njemu su učestvovali polaznici InternetAcademy zajedno sa svojim kolegama sa ITS-a, FSU, ITAcademy i BusinessAcademy.

Case Study Competition

Pročitaj više »
 • 28.10.2022 11:37
 • Nema komentara

LINKgroup učesnik na najvećem regionalnom onlajn sajmu poslova

LINKgroup je učesnik-izlagač na Regionalnom sajmu poslova, koji organizuju najveći regionalni sajtovi za zapošljavanje: poslovi.infostud.com iz Srbije, mojposao.net iz Hrvatske, mojposao.ba iz Bosne i Hercegovine, vrabotuvanje.mk iz Severne Makedonije i deloglasnik.si iz Slovenije.

linkgroup

Pročitaj više »
 • 19.10.2022 14:26
 • Nema komentara

LINKgroup Sarajevo – ovlašteni ECDL/ ICDL test centar

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je predstavništvo LINKgroup u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Zmaja od Bosne 16, Kubus D) dobilo status ovlaštenog ECDL/ ICDL test centra.

ECDL testing u Sarajevu

Pročitaj više »
 • 04.08.2022 11:45
 • Nema komentara