Polaznici InternetAcademy deo pobedničkog tima u finalu projekta Case Study Competition

Centrar za razvoj karijere, organizovao je finale Case Study Competitiona, jedinstvenog takmičenja u regionu. Na njemu su učestvovali polaznici InternetAcademy zajedno sa svojim kolegama sa ITS-a, FSU, ITAcademy i BusinessAcademy.

Case Study Competition

Pročitaj više »
 • 28.10.2022 11:37
 • Nema komentara

LINKgroup učesnik na najvećem regionalnom onlajn sajmu poslova

LINKgroup je učesnik-izlagač na Regionalnom sajmu poslova, koji organizuju najveći regionalni sajtovi za zapošljavanje: poslovi.infostud.com iz Srbije, mojposao.net iz Hrvatske, mojposao.ba iz Bosne i Hercegovine, vrabotuvanje.mk iz Severne Makedonije i deloglasnik.si iz Slovenije.

linkgroup

Pročitaj više »
 • 19.10.2022 14:26
 • Nema komentara

LINKgroup Sarajevo – ovlašteni ECDL/ ICDL test centar

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je predstavništvo LINKgroup u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Zmaja od Bosne 16, Kubus D) dobilo status ovlaštenog ECDL/ ICDL test centra.

ECDL testing u Sarajevu

Pročitaj više »
 • 04.08.2022 11:45
 • Nema komentara

Onlajn-prodavnice: Sve što treba da znate ako svoju prodavnicu selite na internet

Broj kompanija koje proizvode prodaju isključivo na internetu svakodnevno se povećava. Na svetu je trenutno oko trideset miliona aktivnih veb-prodavnica. Pitanje koje vlasnik buduće veb-prodavnice treba sebi da postavi jeste kako da kupcima pruži iskustvo koje imaju u pravoj prodavnici.

online prodaja

Ukoliko otvarate elektronsku prodavnicu ili postojeću selite na internet, treba da imate na umu sledeće elemente koji će vam pomoći da korisnicima pružite najbolje moguće iskustvo.

Pročitaj više »
 • 15.03.2021 11:45
 • Nema komentara

Da li ste sales copywriter ili SEO content writer?

Često ćete u okviru različitih sadržaja koji se bave digitalom videti termine kao što su sales copywriter ili content writer, a još češće da se poistovećuju.

sales copywriter ili SEO content writer

Iako se oba termina odnose na pisanje generalno, njihov cilj nije isti ili bar ne bi trebalo da bude u praksi, a to je od vrlo velike važnosti za osobe koje se bave ili žele da se bave pisanjem sadržaja za internet, ali i pisanjem za offline kanale.

Pročitaj više »
 • 02.10.2020 15:28
 • Nema komentara

Šta radi food bloger i da li je to možda upravo vaš poziv?

Da li ste i vi od svoje majke, bake nasledili jednu obimnu knjigu ispunjenu nekim dragocenim receptima? Ona sad verovatno služi kao presa svim izgužvanim listovima papira ili dečjem herbarijumu.

Food blogging

A kako i ne bi?! Glavni krivci za skoro već zaboravljenu „dragocenost” u kućnoj biblioteci su internet i brojni food blogeri koji pišu o hrani koristeći sve prednosti modernih tehnologija.

Pročitaj više »
 • 03.09.2020 15:41
 • Nema komentara

Da li znate šta je optimizacija glasovne pretrage (Voice Search Optimization) i kako ona može uticati na vaše poslovanje?

Da li bi vam se svidelo kada bi kupci ili klijenti prilikom prepoznavanja potrebe u pretraživače svojih mobilnih uređaja izgovarali proizvode koje nudite ili usluge koje pružate. A onda Google tim istim potencijalnim korisnicima ili klijentima predstavi vas na prvom mestu ili, još bolje, izlista sve relevantne podatke o vašem poslovanju koji mogu interesovati klijenta. Sigurno bi vam odgovaralo i kada bi Google mogao da „povede”, odnosno „dovede” kupca do vašeg prodajnog mesta. I to bi moglo, zar ne? Ako sumiramo sve dosad rečeno, može se reći da je Google uradio vrlo dobar posao za vaše poslovanje, a sâm kupac se minimalno angažovao da ga pronađe. Takoreći, samo je izgovorio svoju potrebu i vaše poslovanje se našlo na pr(a)vom mestu kao odgovor.

ljudi za stolom

Ma koliko ovakav jedan scenario zvučao idealno, nije nemoguće da se stvarno i dogodi. Glasovna pretraga na inostranom tržištu postala je sve češća među kupcima, a pretraživači sa svojim algoritmima su već neko vreme u ozbiljnoj trci za unapređenje ove opcije. Da koristi i da može biti dobra i isplativa – to ne treba previše ni preispitivati. Umesto toga, potrebno je prepoznati sve veći trend u svetu i preuzeti akciju, te težiti boljim pozicijama svog poslovanja u internet pretragama, jer pitanje je dana kada će vas potencijalni kupci „pozivati” preko pretraživača da kupe vaše proizvode i usluge.

Pre nego što se upustimo u detalje u vezi sa glasovnom pretragom, verujemo da vas može interesovati zašto je došlo do njene pojave i aktuelizacije u SEO industriji, kao i na koji način ona može unaprediti poslovanje.

Pročitaj više »
 • 29.07.2020 10:14
 • Nema komentara

Internet prodavnica – šansa za preduzetnike početnike

Internet prodaja, e-trgovina, online trgovina, online prodavnica, web trgovina i web shop – svi ovi termini odnose se na elektronsku trgovinu, odnosno kupovinu/prodaju putem interneta. 

internet prodavnica

Internet prodavnica može biti isplativa za poslovanja sa fizičkom ili offline prodajom. Pri tome, ne treba zaboraviti da online prodavnice mogu biti i dobar i brz način prikupljanja kontakata i izgradnje jedne vredne baze korisnika/kupaca. Pored toga, preko podataka o kupcima u okviru analitike web shopa možete saznati i detaljnije informacije o kupcima, načinu kupovine… Do ovakvih podataka ćete teško doći putem offline prodaje. Zato početnici često postavljaju pitanje kako zaraditi na internetu i da li se može biti preduzetnik bez velikih ulaganja?

Pročitaj više »
 • 10.07.2020 12:30
 • Nema komentara

Ove teme dominiraju blogovima za vreme pandemije korone

Kriza sa koronavirusom promenila je sve, pa tako i navike čitalaca. Šta se u eri korone čita po blogovima pitaju se mnogi marketari, a Amanda Maligen jedna je od njih. Ona je sprovela istraživanje koje je pokazalo koje su teme u trendu kada se pretražuje termin koronavirus. 

Ako razmišljate o čemu da pišete na svom privatnom ili korporativnom blogu, evo rezultata njenih istraživanja. Ove teme dominiraju blogovima za vreme pandemije korone.

decko sa laptopom

Pročitaj više »
 • 05.06.2020 14:40
 • Nema komentara

Volite da pišete? Evo kako da zaradite pisanjem putem popularne internet platforme

Pišete i to vam je hobi, zar ne? A da li ste ikada ranije razmišljali o tome da bi vaš hobi mogao spontano da postane i jedan isplativ posao? Zašto da ne zaradite pisanjem i uživate u odličnoj zaradi?

zaradite pisanjem tekstova

Pročitaj više »
 • 25.05.2020 14:47
 • Nema komentara