Prečice na tastaturi za efikasniji rad

Kada dugo radite za računarom, brzina rada je od ključne važnosti. Srećom, postoje načini na koje možete da skratite vreme rada. Da biste što bolje, efikasnije i brže završili posao, počnite da koristite prečice na tastaturi.

prečice na tastaturi

Miš i tastatura su olakšali korišćenje računara, ali prečice su još uvek najpraktičnije rešenje prilikom korišćenja brojnih programa. Većina profesionalaca zna da korišćenje prečica nije samo ušteda vremena već i manje fizičko opterećenje prilikom rada.

Pročitaj više »
 • 24.03.2020 09:54
 • Nema komentara

Digitalni trendovi u 2020. godini

Ulaskom u novu 2020. godinu kreiramo nove poslovne ciljeve, nove strategije i taktike kako bismo ostvarili te ciljeve. Pa se postavljaju pitanja šta je sledeće, šta će biti aktuelno ove godine, koji će tip contenta korisnici najviše konzumirati ove godine na internetu, koja će društvena mreža dominirati, koje će to pozicije biti ključne i najtraženije na internetu, koje su to nove tehnologije koje možemo iskoristiti u cilju oglašavanja proizvoda/usluga.

digitalni trendovi u 2020

Generalno, sva ova pitanja i druga svode se na jedno: koji su to digitalni trendovi u 2020. godini i kako ih predvideti s obzirom na brzinu kojom se menjaju pravila i aktuelnosti u online svetu.  Pa, iskreno, niko nema potpuno precizan, tačan i univerzalan odgovor na ovo pitanje koje možemo primeniti na svaki biznis, u to budite sigurni.

Pročitaj više »
 • 16.03.2020 15:37
 • Nema komentara

Ova godina je u znaku TikTok aplikacije – vreme je da snimite svoj prvi TikTok video!

Vrlo je moguće da ste dosad već čuli za novu popularnu društvenu platformu TikTok. Sigurno vam je i neko već objasnio ili ste pročitali komentare da je reč o još jednoj novoj platformi za klince.

Tinejdžeri koriste TikTok aplikaciju

Ovo nije potpuno netačno niti je loše jer su upravo deca bila prvi korisnici na skoro svim danas popularnim društvenim platformama. 

Pročitaj više »
 • 21.01.2020 12:43
 • Nema komentara

5 marketinških trendova na društvenim mrežama u 2019. godini

Trendovi na društvenim mrežama

Ako naučite kako funkcionišu društvene mreže i pratite njihove trendove, možete dobro zaraditi. Ukoliko vas nema na ovim platformama u 2019. godini, otežaćete svom biznisu da bude uspešan u trci sa ostalima. 

Predstavljamo vam listu od 5 marketinških trendova na društvenim mrežama u 2019. godini.

Pročitaj više »
 • 25.01.2019 09:14
 • Nema komentara

Zašto moj novi, super zanimljivi blog post neće niko da čita?

Sledi hladan tuš. Vaš novi blog post ima samo osam pregleda i jedan lajk na Facebooku (koji je, ironično, vaš), zato što nije zanimljiv, zato što ne samo da nije super nego nije ni blizu prosečnog i zato što, na kraju krajeva, nije čak ni novi (u smislu da nudi neku novu informaciju), već je prežvakavanje bajate teme koja nikog živog ne zanima. Jedva da se može nazvati nasumično grupisanim rečima koje uzurpiraju server. Ovo je bolna istina u preko 99 posto slučajeva, a ostatak, ako nekad i postoji, može se pripisati nekoj kosmičkoj nepravdi, koja ponekad ne zaobilazi ni domen internet blogovanja.

Kako napisati dobar blog

Pročitaj više »
 • 04.07.2018 15:51
 • Nema komentara

5 proverenih SEO strategija u 2018. godini

SEO strategija

Borba za prvo mesto na pretraživačima nastavlja se i u 2018. godini.

Jednostavno je: Svi žele da budu među prvima. I to samo zbog jednog prostog razloga:

Više mesto u rezultatima pretrage = više poseta na sajtu = više mušterija.

Pročitaj više »
 • 05.03.2018 12:40
 • Nema komentara

Koji je najpopularniji softver za SEO

Optimizacija web stranica za njihovo što bolje rangiranje na Googleu, ali i na ostalim internet pretraživačima kao što su Yahoo, Bing i drugi, može se izvesti na bezbroj načina.

Ipak, jednostavnost, brzina i efikasnost su neki od najvažnijih kriterijuma na osnovu kojih se bira način na koji ćemo izvršiti optimizaciju i pronaći put do najvišeg plasmana u rezultatima pretrage.

Upravo zbog toga, SEO stručnjaci u velikoj meri zavise od softvera koji će im omogućiti da ostvare zacrtani cilj, a program sa kojim ćemo vas ovde upoznati zasluženo nosi status jednog od najpopularnijih u ovoj oblasti.

SEO analiza, SEO analiza sajta, SEO programi

Pročitaj više »
 • 27.12.2017 15:42
 • Nema komentara

Zašto je podcast važan u vašoj content strategiji

Šta je prvo što vam padne na pamet kada kažemo content marketing?

Verovatno kreiranje i objavljivanje beskrajnih blog postova.

Međutim, stvari su malo složenije.

podcast u content strategiji

Dobra content strategija daleko je više od blog postova. To je zapravo stvaranje različitih vrsta sadržaja za raznovrsne kanale (video, audio, slika, tekst) sa kojim vaši klijenti mogu da se povežu. 

Jedan od kanala prezentovanja sadržaja jeste podcast. Zato se s razlogom postavlja pitanje:

Zašto je podcast važan u content strategiji?

Pročitaj više »
 • 26.12.2017 13:11
 • Nema komentara

5 marketinških trendova koji će vladati na društvenim mrežama u 2018. godini (i kako da ih pametno iskoristite)

Društvene mreže ostaju jedan od najznačajnijih kanala kojim brendovi komuniciraju sa potencijalnim kupcima. Vreme koje imaju na raspolaganju da privuku njihovu pažnju ne meri se više minutima ili sekundama, već brzinom kojom korisnici skroluju feedove.

Marketing na društvenim mrežama

Pročitaj više »
 • 18.12.2017 17:59
 • Nema komentara

Kako da se izborite sa negativnim komentarima na društvenim mrežama?

Koliko puta ste pre nego što ste odlučili da kupite neku stvar ili odete u neki restoran gledali ocene i čitali utiske drugih kupaca? A koliko ste puta odustali od kupovine ili odlaska u restoran baš zato što je neko napisao recenziju neljubazni prodavci, usluga ispod očekivane?

Kritika iz ugla kupca

Pročitaj više »
 • 27.06.2017 11:09
 • Nema komentara