Ovo su najpopularnije platforme preko kojih od svoje kuće možete raditi za klijente iz celog sveta

Doba interneta je svojim dolaskom otvorilo čitavo polje novih dobro plaćenih poslova, a kada dodamo i to da možemo raditi od kuće iz svoje fotelje, onda je jasno zbog čega su online zanimanja sve popularnija. Ekspanzija freelancinga donela je sa sobom i razvoj platformi preko kojih možete stupiti u kontakt sa klijentima iz celog sveta i raditi za njih. Ako razmišljate da se upustite u avanturu rada u virtuelnoj kancelariji, ovo su najpopularnije platforme preko kojih možete pronaći prve poslove, ali i razvijati svoju karijeru. 

najpopularnije platforme

Upwork – najpopularnija platforma za rad od kuće

Upwork je mreža koja ima više od milion i po klijenata sa svih meridijana i trenutno je najpopularnija platforma za freelancing. Pored širokog spektra poslova u različitim sektorima, na ovom mestu moći ćete da radite kratkoročne honorarne poslove, ali i da ostvarite dugogodišnju saradnju sa klijentima. Takođe, imate mogućnost da birate način naplate svojih usluga – po satu, projektu ili na mesečnom nivou. Ovde možete ponuditi svoje usluge: od programiranja, preko izrade sajtova i dizajna, do pisanja ili prevođenja tekstova.

Freelancer – za ljude sa takmičarskim duhom

Ono po čemu se ova platforma izdvaja jeste nadmetanje za dobijanje poslova. Naime, da biste dobili željeni posao, takmičite se sa drugim kandidatima i na kraju poslodavac bira najbolju ponudu. Ova platforma je idealna za sve one koji se dobro snalaze u online komunikaciji, pa se mogu lakše izboriti sa konkurencijom i dobiti dobro plaćen posao.

Guru – bogata ponuda najraznovrsnijih online poslova

Ukoliko želite da svoja znanja iz online prodaje i marketinga ponudite svim ljudima do kojih je stigao internet, možda će platforma GURU biti pravo rešenje za vas. Pored klasičnih poslova, nudi i dnevne ponude poslova, koji vam mogu biti izvor dodatne zarade. Ovde, pored standardnih zanimanja, svoje usluge nude i stručnjaci iz oblati finansija i online marketinga.

najpopularnijeplatforme

Toptal – samo za odabrano društvo profesionalaca

Potpuno drugačiji od drugih, platforma Toptal predstavlja isključivo profesionalce i eksperte u svojim oblastima. Da biste se uopšte našli na ovoj platformi, morate proći niz testova provere znanja. Ukoliko uđete u ovaj krug odabranih stručnjaka, imaćete priliku da radite na projektima vodećih svetskih kompanija, i to za ozbiljne svote novca. Pored toga, imaćete priliku da prisustvujete događajima u organizaciji Toptala, što će vas još bolje pozicionirati u online svetu biznisa.

Freelance Writing Gigs – kutak za pisce i prevodioce

Nemate posla kao pisac ili prevodilac? Freelance Writing Gigs je odlična opcija za sve one koji umeju sa rečima. Urednici, blogeri, lektori i izdavači na ovom sajtu pronalaze odlično plaćene poslove u online svetu i imaju priliku da svoj talenat unovče. Sajt takođe nudi i mnogo korisnih članaka sa savetima o vođenju blogova i internet biznisu. Portal vam može biti koristan i ukoliko se odlučite da ne zarađujete preko njega jer vam omogućuje da se upoznate sa pravilima pisanja.

Veštine za uspešnu karijeru na internetu

Svedoci smo da su danas, pored diplome, neopodni praktično znanje i veštine koji će nam pomoći u poslu na internetu. Ovakvi poslovi će u budućnosti biti sve traženiji, pa je stalna edukacija na ovom polju neophodna ukoliko želite da ispratite sve najnovije trendove. InternetAcademy je obrazovna ustanova koja svojim polaznicima pruža znanja i veštine koji su neophodni za vođenje poslova na internetu. U zavisnosti od programa koji izaberete, možete naučiti sve što treba da znate u vezi sa internet marketingom, online prodajom i promocijom na društvenim mrežama, ali i da steknete sertifikate priznate u celom svetu. Upis nove generacije je u toku. Saznajte koje sve pogodnosti možete ostvariti ako se prijavite sada. 

  • 05.05.2020 13:13

Komentar