6 browser ekstenzija za Community menadžere


Community menadžeri su uglavnom zaduženi za vođenje velikog broja naloga na različitim društvenim mrežama, pa su mnogi od njih pravi majstori za multitasking. Nije ni čudo, jer istovremeno prate dešavanja na društvenim mrežama, pripremaju sadržaj, komuniciraju sa korisnicima, odgovaraju na zahteve klijenata/poslodavca... To često ume da bude izuzetno naporno i tehnički teško izvodljivo.

Kako bi se što bolje organizovali i upravljali svojim vremenom u radu, profesionalci iz ove oblasti često koriste browser ekstenzije koje im umnogome olakšavaju posao. Ukoliko se i vi bavite ovim poslom, onda će vam ove preporuke najboljih Community menadžera biti od velike koristi.

Community menadžeri na društvenim mrežama

1. OneTab – Grupišite više tabova u jedan

Jedan od najboljih alata je i najjednostavniji, a to je OneTab. Ovaj besplatni alat od naročite je koristi kada radite više stvari odjednom ili istražujete, jer pruža bolju organizaciju i čuva pretragu.

Kada kliknete u toolbaru na OneTab ikonicu, alat će grupisati sve tabove u jednu karticu i poređati ih u jednostavnu listu koju možete sačuvati i samostalno uređivati. 

2. Evernote Web Clipper – Sačuvajte svaku važnu stranicu

Ova ekstenzija će vam pomoći ako imate problem sa velikim brojem memorisanih (bookmarkovanih) stranica u browseru, koje nisu organizovane tako da se do njih jednostavno dolazi. Evernote Web Clipper vam daje mogućnost da sačuvate stranicu u vidu bookmarka i screenshota, a onda da je po tagovima sortirate u foldere.

3. Awesome screenshot – Napravite dobre snimke 

Awesome screenshot je jako korisna ekstenzija i jednostavna za rukovanje, omogućava snimak displeja, odnosno sliku trenutnog prikaza na ekranu. Ova ekstenzija idealna je za svakog prosečnog korisnika moderne tehnologije, a za community menadžere predstavlja jedan od najvažnijih alata u radu.

4. Hootlet – Zakazujte objave 

Hootsuite je najbolji digitalni „asistent” urednika društvenih mreža, ali njegova Hootlet ekstenzija za pretraživač nudi jednostavne načine za kreiranje i zakazivanje objava na društvenim mrežama.
Sve je jednostavno: pronađete internet članak koji želite da podelite, kliknite na Hootlet ikonicu da bi se magija dogodila. Tada možete da birate koje social media kanale želite da koristite, da dopišete opis, objavite odmah ili zakažete za kasnije. 

5. RiteTag – Pretražite haštagove

RiteTag je odličan za pretraživanje relevantnih i aktuelnih haštagova. Da biste pristupili besplatnoj verziji, potrebno je da posetite RiteTag sajt, unesete ključne reči i dobijete spisak trending sadržaja (haštagova).

Ekstenzija na browseru pruža uslugu kao i zvanični web sajt, ali u ovom slučaju to radi automatski dok unosite tekst na društvenim mrežama. Za ekstenziju na pretraživaču plaća se 11$ mesečno.

browser ekstenzije za community menadžere

6. HoverZoom – Zumirajte fotografije

HoverZoom je ekstenzija koja daje mogućnost pregledanja fotografija u prirodnoj veličini na internetu i društvenim mrežama bez otvaranja u novoj stranici. Prava ušteda vremena dok tražite slike za sledeću objavu, zar ne?

Ove ekstenzije su moćna oruđa za rad svakog menadžera društvenih mreža. Pružaju veliku podršku, olakšavaju i unapređuju procese. Šta čekate, instalirajte ih i iskoristite sve njihove prednosti!

 

 

  • 29.07.2016 14:25

Komentar