Reklamne video-poruke brendova na internetu u doba korone

reklamni video u vreme korone

Global Web Index izneo je podatke da preko 80% korisnika sadržaja u SAD i UK konzumira više online sadržaja od pojave pandemije, i to putem platformi kao što su YouTube i TikTok. Takođe, različiti podaci pokazuju značajan porast u broju pretplata na streaming servise kao što su Netflix, Disney+, Hulu, HBO i sl. 

Pročitaj više »
  • 29.04.2020 13:22
  • Nema komentara

Koji sadržaj dominira u vreme krize?

U vanrednoj situaciji čini se da smo svi prikovani uz računare, što znači da se zahteva više sadržaja. Posao u digitalu svakako nije opao, već se, možemo slobodno reći, povećao jer korisnici sada imaju više vremena i potrebne su im dodatne informacije, novine i aktuelan sadržaj koji se tiču njihove oblasti rada ili interesovanja.

šta se traži online u vreme krize

Pročitaj više »
  • 10.04.2020 12:23
  • Nema komentara

Društveni mediji u doba korone

Društveni mediji su još jednom na velikom ispitu. Ponovo im se ukazala šansa da pokažu koje su njihove velike prednosti, ali i mane u ovakvoj situaciji. Svi smo svesni ozbiljnosti onoga što nam se dešava poslednjih meseci usled pandemije virusa COVID-19. Međutim, sve bi bilo daleko alarmantnije da se nije stalo na put širenju nove zaraze – infodemije.

Društveni mediji u doba korone

Drugim rečima, u mesecima korone nastao je nov termin infodemija, koji podrazumeva dezinformacioni fenomen koji je imenovao gastroenterolog Ostin Čang (Austin Chiang) sa Univerzitetske bolnice Džeferson (Jefferson University Hospital) u Filadelfiji. 

Pročitaj više »
  • 03.04.2020 17:05
  • Nema komentara

Zašto radne pozicije u digitalu mogu odlično funkcionisati, čak i u vanrednim situacijama?

Svet se trenutno suočava sa opasnom epidemijom, tačnije virusom COVID-19. Nema sumnje da će ovo trenutno stanje uticati na naredne mesece, pa i godine u poslovanju svake industrije rada.

radne pozicije u digitalu

Mnoge države su uvele potpuno vanredno stanje, gde je zabranjena svaka vrsta kretanja i ljudi su smešteni u kućne karantine, što znači da se posao obavlja od kuće, gde je to moguće.

Pročitaj više »
  • 25.03.2020 13:16
  • Nema komentara

Prečice na tastaturi za efikasniji rad

Kada dugo radite za računarom, brzina rada je od ključne važnosti. Srećom, postoje načini na koje možete da skratite vreme rada. Da biste što bolje, efikasnije i brže završili posao, počnite da koristite prečice na tastaturi.

prečice na tastaturi

Miš i tastatura su olakšali korišćenje računara, ali prečice su još uvek najpraktičnije rešenje prilikom korišćenja brojnih programa. Većina profesionalaca zna da korišćenje prečica nije samo ušteda vremena već i manje fizičko opterećenje prilikom rada.

Pročitaj više »
  • 24.03.2020 09:54
  • Nema komentara

Digitalni trendovi u 2020. godini

Ulaskom u novu 2020. godinu kreiramo nove poslovne ciljeve, nove strategije i taktike kako bismo ostvarili te ciljeve. Pa se postavljaju pitanja šta je sledeće, šta će biti aktuelno ove godine, koji će tip contenta korisnici najviše konzumirati ove godine na internetu, koja će društvena mreža dominirati, koje će to pozicije biti ključne i najtraženije na internetu, koje su to nove tehnologije koje možemo iskoristiti u cilju oglašavanja proizvoda/usluga.

digitalni trendovi u 2020

Generalno, sva ova pitanja i druga svode se na jedno: koji su to digitalni trendovi u 2020. godini i kako ih predvideti s obzirom na brzinu kojom se menjaju pravila i aktuelnosti u online svetu.  Pa, iskreno, niko nema potpuno precizan, tačan i univerzalan odgovor na ovo pitanje koje možemo primeniti na svaki biznis, u to budite sigurni.

Pročitaj više »
  • 16.03.2020 15:37
  • Nema komentara

Ova godina je u znaku TikTok aplikacije – vreme je da snimite svoj prvi TikTok video!

Vrlo je moguće da ste dosad već čuli za novu popularnu društvenu platformu TikTok. Sigurno vam je i neko već objasnio ili ste pročitali komentare da je reč o još jednoj novoj platformi za klince.

Tinejdžeri koriste TikTok aplikaciju

Ovo nije potpuno netačno niti je loše jer su upravo deca bila prvi korisnici na skoro svim danas popularnim društvenim platformama. 

Pročitaj više »
  • 21.01.2020 12:43
  • Nema komentara

5 marketinških trendova na društvenim mrežama u 2019. godini

Trendovi na društvenim mrežama

Ako naučite kako funkcionišu društvene mreže i pratite njihove trendove, možete dobro zaraditi. Ukoliko vas nema na ovim platformama u 2019. godini, otežaćete svom biznisu da bude uspešan u trci sa ostalima. 

Predstavljamo vam listu od 5 marketinških trendova na društvenim mrežama u 2019. godini.

Pročitaj više »
  • 25.01.2019 09:14
  • Nema komentara

Zašto moj novi, super zanimljivi blog post neće niko da čita?

Sledi hladan tuš. Vaš novi blog post ima samo osam pregleda i jedan lajk na Facebooku (koji je, ironično, vaš), zato što nije zanimljiv, zato što ne samo da nije super nego nije ni blizu prosečnog i zato što, na kraju krajeva, nije čak ni novi (u smislu da nudi neku novu informaciju), već je prežvakavanje bajate teme koja nikog živog ne zanima. Jedva da se može nazvati nasumično grupisanim rečima koje uzurpiraju server. Ovo je bolna istina u preko 99 posto slučajeva, a ostatak, ako nekad i postoji, može se pripisati nekoj kosmičkoj nepravdi, koja ponekad ne zaobilazi ni domen internet blogovanja.

Kako napisati dobar blog

Pročitaj više »
  • 04.07.2018 15:51
  • Nema komentara

5 proverenih SEO strategija u 2018. godini

SEO strategija

Borba za prvo mesto na pretraživačima nastavlja se i u 2018. godini.

Jednostavno je: Svi žele da budu među prvima. I to samo zbog jednog prostog razloga:

Više mesto u rezultatima pretrage = više poseta na sajtu = više mušterija.

Pročitaj više »
  • 05.03.2018 12:40
  • Nema komentara