7 dobrih razloga da investirate u online oglašavanje

Da li treba naglasiti koliko je internet dobro tržište ukoliko želite reklamirati svoj proizvod ili uslugu? Prema najnovijim podacima, prošle godine je internetu pristupilo više od 3 milijarde korisnika, što čini 40.4% ukupnog stanovništva. Global Web Index je objavio istraživanje prema kojem 91% korisnika interneta poseduje laptop ili kućni računar, a 80% njih koristi tablet.

kreiranje strateškog marketing plana

Mozda ste još uvek sumnjičavi prema online oglašavanju. Pogledajte zašto bi trebalо da razmislite ponovo i marketing strategiju usmerite ka oglašavanju na internetu.

Nek vašu reklamu vide samo oni kojima je namenjena

Internet marketing vam daje mogućnost da uspešno segmentirate tržište, odnosno da identifikujete potrebe tržišta i potrošača. Na ovakav način, vi ste u prilici da prepoznate glavne tržišne segmente i usmerite se na jedan ili više tih segmenata, a zatim razradite proizvode i marketing planove prema meri svakog određenog, odnosno, odabranog segmenta. Ovakvo oglašavanje vam omogućuje konkurentnost i iskorišćavanje datih tržišnih prilika.

Na primer, ukoliko vaš klijent ima restoran, prilikom kreiranja strateškog marketing plana možete jasno navesti ciljanu grupu potencijalnih potrošača. Tako će oglas videti samo korisnici Facebook društvene mreže koji žive i rade u mestu gde se restoran nalazi.

Iskoristite relevantne podatke kako biste unapredili svoju marketinšku strategiju i povećali profit

Od planiranja pa sve do izveštavanja o rezultatima poslovanja, digitalni marketing obezbeđuje tačne podatke vlasniku biznisa kao i timu zaduženom za oglašavanje proizvoda ili usluge. Npr. možete koristiti Google pretraživač kako biste istražili konkurenciju u sferi svog poslovanja i pomoću tih podataka kreirati marketing plan.

Google analitika za marketing strategiju

Tu su i besplatne alatke kao što je Google Analytics i Facebook Insights koji generišu lako dostupne informacije za merenje performansi vašeg brenda. Takođe, one mogu biti korisne ukoliko želite da saznate kako se korisnici ponašaju dok su na vašoj web stranici i samim tim ćete se lakše fokusirati na ispravku onih stvari koje će olakšati konverziju.

Određena reklama ne donosi očekivani rezultat? Zamenite je!

Oglašavanje na internetu predstavlja skup strategija i tehnika koje koriste internet kao kanal poslovne komunikacije za podršku ostvarivanja generalnih marketinških ciljeva organizacije ili preduzeća. Ono što je dobra stvar u digitalnom marketingu je to da je modifikacija i zamena reklame mnogo jednostavnija nego u tradicionalnom marketingu. Na primer, mnogo je lakše modifikovati članak koji je objavljen na blogu jedne kompanije nego što je to slučaj sa reklamnim tekstom u štampanom mediju.

Osim toga, online oglašavanje kroz Google Adwords ili Facebook kampanje mogu biti stopirane i modifikovane u bilo kom trenutku, što vam pruža dodatni prostor za eksperimentisanje i kreiranje efikasne strategije za oglašavanje.

Digitalni marketing olakšava interakciju sa ciljnom publikom

Digitalni marketing vam omogućava da spoznate svoju publiku, da uvidite kojoj demografiji ona pripada. Sve je mnogo lakše kada znate kome se obraćate! Takođe, direktno utiče na poboljšanje impresije korisnika o proizvodu i kompaniji, zadržava postojeće korisnike i omogućava korisnicima da o vašem proizvodu saznaju bez trošenja previše vremena.

novčani resursi za online oglašavanje

Oglašavajte se online i uštedite

Mala i srednja preduzeća imaju mnogo manje resursa koje mogu da izdvoje za marketing, te im samim tim mnoge sfere tradicionalnog marketinga ostaju nedostupne. Digitalno oglašavanje omogućava preduzetnicima da sa znatno manjim investicijama ostvare komunikaciju sa širom publikom i postignu jednako dobre ili čak i bolje rezultate u odnosu na uspešnost tradicionalnog marketinga.

Mnoge velike kompanije izdvajaju znatno više novca za usluge digitalnog marketinga, nego za tradicionalne marketinške usluge.

Kako bi online marketing kampanja postigla željeni efekat, ona mora biti pravovremena, ciljana i unapred isplanirana. Na InternetAcademy možete naučiti da planirate uspešne online marketinške kampanje, kroz definisanje perioda odvijanja kampanje, kanala komunikacije, tona poruke i još mnogo toga. Kako se marketing, prodaja, komunikacija i poslovanje generalno prebacuju na internet, potražnja za stručnjacima iz ove oblasti raste iz godine u godinu! Odaberite pravi smer i postanite stručnjak u oblasti koja vam garantuje profitabilnu karijeru!

  • 27.10.2015 08:06

Komentar