6 trikova za povećanje online prodaje koje možete primeniti odmah

Možda su ljudi ranije imali predrasude prema online kupovini, ali noviji trendovi u online svetu pokazuju da su one prevaziđene. Potrošači sve više kupuju preko interneta, iz udobnosti svoga doma, a online kupovinu odlikuje i sve veći procenat onih koji ovu radnju obavljaju putem mobilnih telefona. Da li je vaš sajt optimizovan tako da odgovara na današnje zahteve kupaca? Primenite narednih 6 saveta na vaš prodajni sajt i povećajte online prodaju u što kraćem roku.

 

1. Definišite jedan prodajni cilj

Umesto istovremenog rada na više različitih projekata, bolje je da izaberete jedan manji cilj na koji ćete se fokusirati i radite na njegovom ispunjenju. To može biti, na primer, povećanje broja posetilaca, vremena provedenog na vašem sajtu ili obavljene kupovine. Tek kada taj jedan cilj kompletirate možete preći na sledeći zadatak. Ovako ćete povećati svoju efikasnost i rezultate poslovanja.

2. Uložite u izgled vašeg sajta

Mnoge alatke i pluginovi dostupni su besplatno, ali postoje i stvari za koje bi trebalo da se obratite stručnjacima ako želite da na internetu izgledate stvarno profesionalno. Tako se prepustite profesionalcima da se pobrinu za kvalitetan grafički i web dizajn ili sami savladajte ove veštine kako biste ih uspešno primenili. Ulaganje u ova dva važna elementa vaše online prodavnice u velikoj meri će doprineti celokupnom utisku koji ostavljate kod kupaca, pa tako i poboljšanju interakcije sa njima.

3. Ubrzajte sajt

Da li ste testirali svoj sajt na telefonu? Ukoliko možete da popijete kafu dok se vaša stranica i dalje učitava, onda je vaš sajt očigledno prespor. Pregledajte platformu koju koristite i pokušajte da pronađete način da ubrzate perfomanse sajta. Za ovu svrhu Google nudi sjajnu alatku PageSpeed Insights, sjajnu opciju za sve koji žele da poboljšaju brzinu svog sajta. Spor sajt će oterati posetioce, a to sigurno nije nešto što želite da postignete.

4. Napravite „prodajni levak”

„Prodajni levak” je pažljivo osmišljen model komunikacije sa posetiocima, koji ima za cilj da ih u krajnjoj liniji navede na akciju, odnosno kupovinu. Tako pri organizaciji sajta za prodaju razmislite o tome kako da kreirate svojevrsni „prodajni levak” koji će voditi posetioce do delova sajta gde mogu da izvrše kupovinu bez mnoštva drugih elemenata koji će im skretati pažnju. Usmerite njihovu aktivnost na sajtu tako da se ona završi ukucavanjem broja kreditne kartice, a ne napuštanjem stranice.

Organizacija sajta za prodaju

5. Ponudite besplatnu dostavu

Istraživanja pokazuju da je besplatna dostava primarna stvar koja ubeđuje posetioce da izvrše kupovinu. Pogledajte velike online prodavnice kao što je recimo Amazon – uvek biste se radije odlučili na kupovinu kada ste oslobođeni plaćanja dostave. Preračunajte koliko bi vas koštao ovakav potez i pokušajte da uklopite ovaj benefit za vaše kupce u model vašeg poslovanja.

6. Kreirajte relevantan sadržaj

Investirajte u više sadržaja i to kvalitetnih. To znači da vaš sajt treba da bude bogat relevantnim i jedinstvenim postovima koji će učiniti da se bolje rangirate u pretrazi, samim tim i doprete do većeg broja posetilaca.

O ovim i drugim mnogobrojnim trikovima i veštinama za uspešno vođenje e-prodavnice možete da saznate na programu Online Sales & E-business, direktno od iskusnih i uspešnih stručnjaka internet poslovanja. E-commerce kurs, internet marketing kursppc kurs su samo neki od kurseva koje možete pohađati u okviru ovog programa. Zahvaljujući prenetom znanju i osposobljavanju za rad u različitim realnim situacijama u kojima online biznismeni mogu da se zadese, po završetku školovanja na InternetAcademy bićete spremni da pokažete svoje veštine i uspešno poslujete u online svetu. 

  • 21.11.2016 16:53

Komentar