SVE ŠTO TI JE POTREBNO ZA ODLIČNO PLAĆEN POSAO!

Kurs Web Design for Managers

Neophodnost poznavanja svrhe web dizajna i njegove primene u različitim sferama poslovanja nameće se kao jedan od ključnih zahteva za svakog ko se bavi poslovanjem na internetu. Kao web dizajner ili neko ko učestvuje u tom procesu, makar i kao naručilac izrade sajta, treba da poznajete neka od osnovnih pravila prilikom kreiranja jednog sajta, a koja su u skladu sa poslovnim modelom i potrebama brenda. Uz web dizajn kurs naučićete ne samo kako da kreirate sajt već ćete i suštinski razumeti dizajn, ključne elemente, kao i neophodne funkcionalnosti u zavisnosti od svrhe sajta. 

Pored toga, veoma je bitno adekvatno razumevanje klijenta i njegovih potreba, ali i usmeravanje na rešenje koje je najbolje za njegov brend i definisanu ciljnu grupu. Zato sajt ne treba da bude samo lep već i funkcionalan i relevantan korisnicima kojima je namenjen. Sa druge strane, klijent koji naručuje sajt takođe treba da bude upoznat bar sa osnovama web dizajna kako bi što lakše pronašao odgovarajuće rešenje za sebe, a i razumeo ceo proces i korake koje zahteva jedan projekat. Stoga je važno poznavati osnove web dizajna, na koje sve načine on može uticati na uspeh online prodaje i koji su to zadaci i izazovi sa kojima se možete suočiti u online svetu prilikom izrade jednog ovakvog projekta. 

Opis i cilj kursa Web Design for Managers

Uz kurs Web Design for Managers saznaćete kako da iskoristite mogućnosti web dizajna da biste unapredili poslovanje, upotrebili njegove prednosti u oglašavanju i pozicioniranju u rezultatima pretrage različitih pretraživača i da biste ostvarili i poboljšali komunikaciju sa ciljnom grupom i tako uspešno vodili svoje online projekte.

Web dizajn kurs na samom početku objašnjava na koje sve korake treba obratiti pažnju prilikom kreiranja sajta, koji su dokumenti neophodni prilikom pripreme kreiranja jednog sajta, kao i neka od osnovnih pravila koja bi trebalo pratiti u web dizajnu kako bismo imali uspešan sajt. Dalje, kurs se bavi i pristupom klijentu i time kako ostvariti efikasnu komunikaciju prilikom celokupnog procesa, bavi se razlikama između wireframinga, mockupa i prototipa, time šta je navigacija, zašto je veoma bitna na sajtu i koje su razlike između navbar i sidebar navigacije. Zatim, biće objašnjeni kreiranje sadržaja, upotreba i kombinacija boja na sajtu, kao i relevantnost povezivanja sajta sa društvenim mrežama. Na kraju, kurs objašnjava šta su OpenSource rešenja, šta predstavljaju, kako funkcionišu i koje su prednosti i mane nekih od najpopularnijih CMS-ova danas, kao što je Wordpress.

Web dizajn kurs ima za cilj da se polaznici upoznaju sa pripremnom dokumentacijom za kreiranje sajta i da shvate kako je došlo do novih i modernijih pristupa u web dizajnu upotrebom različitih CMS rešenja. Zatim, da polaznici razumeju zašto je dizajn bitan za jedan web projekat i njegov uspeh, da znaju koji su ključni elementi web dizajna, kako da ih prepoznaju te da nauče pravila primene ključnih elemenata web dizajna u odnosu na potrebe klijenta i njegovog brenda. Cilj jeste da polaznici nakon pređenog kursa budu u mogućnosti da samostalno, prema obimu i vrsti projekta, planiraju, sprovode i izvrše sve neophodne korake potrebne za jedan uspešan i funkcionalan web projekat. Polaznici će takođe biti u mogućnosti da jasno definišu cenu cenu web projekta u odnosu na poslovni model i potrebe klijenta, odnosno njegovog brenda.

Kurs Web Design for Managers odgovoriće vam na pitanja:

Kako možete izradom sajta unaprediti svoje poslovanje?

Ukoliko vodite neki biznis, a još nemate svoj sajt, svakog minuta gubite veliki broj mogućnosti koje bi pospešile biznis kojim se bavite. Web stranica se može iskoristiti za postizanje velikog broja poslovnih ciljeva: prodaja, oglašavanje, prikupljanje različitih vrsta informacija i sl. 

Takođe, svojim prisustvom na internetu omogućavate potrošačima da kontaktiraju s vama u bilo kom trenutku, kao i da dobiju sve neophodne informacije koje će ih približiti kupovini. Pažljivim planiranjem, dizajniranjem i kreiranjem sajta, uzimajući u obzir karakteristike i potrebe svoje ciljne grupe, svom biznisu dajete jedan profesionalni imidž na internetu, koji je neophodan ukoliko želite da se izborite s konkurencijom. 

Kako izbalansirati dizajn i funkcionalnost sajta?

Odličan dizajn i funkcionalnost jednog sajta ne ogledaju se isključivo u vizuelnom delu, već je neophodno voditi računa o celoj arhitekturi sajta i o tome da ceo sajt bude dizajniran tako da bude funkcionalan za korisnike i, što je najvažnije, u skladu sa sveobuhvatnom strategijom. Adekvatna ravnoteža između funkcionalnosti i dizajna jednog sajta je ključna kako bi sajt korisnicima mogao da pruži dobro korisničko iskustvo, što i jeste cilj bilo kog sajta. 

Dizajn svakog elementa treba da bude sveden kako ne bi ometao funkcionalnost sajta i uticao na njegovu upotrebljivost. Upotrebljivost jednog sajta odnosi se na korisničko iskustvo i način na koji korisnik percipira sajt. Korisna web stranica je jednostavna za korišćenje i lako čitljiva. Kada korisnik dođe na web stranicu, treba da mu bude jasno kako navigacija funkcioniše, kako da pronađe željene informacije i lako izvrši željenu akciju. 

Šta je CMS i koja su rešenja najpopularnija danas?

CMS je skraćenica od Content Management System. Ne postoji jedna konkretna definicija jer ovaj alat nudi ogroman broj mogućnosti u zavisnosti od potreba i ciljeva projekta za koji se koristi. Neka opšta definicija glasi: CMS je sistem za dinamičko upravljanje sadržajem, odnosno platforma koja se koristi za kreiranje i plasiranje sadržaja i upravljanje njime. 

Velika prednost kod ovih sistema jeste to što je uređivanje sadržaja odvojeno od dizajna i funkcionalnosti samog sajta, tako da i korisnici koji nisu iz oblasti web dizajna i programiranja mogu samostalno dodavati i uređivati sadržaj na sajtu, a pritom se ne moraju baviti dizajnom i kodom. Na tržištu postoji veliki broj rešenja za izradu sajtova. Neka od najpopularnijih CMS rešenja su WordPress, Blogger, Joomla, Drupal itd.

web dizajn kurs

Plan i program predavanja

1. Web Design for Managers

  • Dokumenti koji prate proces pripreme online nastupa – uvod u pripremu izrade web sajta
  • Projektna dokumentacija koja prati izradu sajta
  • Struktura, navigacija sajta i povezivanje sajta sa društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter itd.)
  • CMS kao rešenje izrade sajta i cene izrade sajtova u odnosu na poslovni model

4 stepenika do uspešne karijere u internet poslovanju! Spremili smo dokument koji otkriva koja su to četiri stepenika koja vode ka profitabilnoj karijeri u online poslovanju. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se