Neka ceo svet bude tvoja kancelarija!

Social Media, Online PR & Community Manager: pretvori društvene mreže u moćan marketinški alat

Društvene mreže u modernom dobu predstavljaju neke od najvažnijih sredstava komuniciranja, a samim tim i oglašavanja. Poslednjih nekoliko godina broj njihovih korisnika porastao je za više od milijardu. Sudeći po ovom uzlaznom trendu, online tržište svakodnevno raste, a samim tim i potražnja za kvalitetnim menadžerima društvenih mreža. Za samo 12 meseci na InternetAcademy i sami ćete ovladati znanjima i veštinama zahvaljujući kojima ćete s uspehom kreirati zapaženo prisustvo na internetu za sebe ili svog klijenta. 

Usled mnogobrojnih prednosti u odnosu na tradicionalni marketing, kao što su niži troškovi, brza interakcija s potencijalnim mušterijama i preciznije targetiranje ciljne grupe, pojedinci i biznisi se sve masovnije odlučuju da do eventualnih konzumenata dopiru putem interneta.

Uspešno predstavljanje brenda potrošače transformiše u fanove, a fanove u promotere. Menadžeri društvenih mreža nastoje da na inovativan način prošire svest o firmi koju predstavljaju, gradeći joj prepoznatljiv imidž u virtuelnoj realnosti i realizujući transformaciju potrošač -> fan  -> promoter.

Kome je namenjen Social Media, Online PR & Community Manager program?

Posao vođenja društvenih mreža je zabavan i kreativan, a osobe koje se bave njime su i same najčešće upravo takve. Ipak, to za proboj u digitalu nije dovoljno. Menadžeri treba da barataju raznovrsnim trikovima i alatima digitalnog marketinga, što ćete na InternetAcademy postići u rekordno kratkom roku.

Ako ste i sami ljubitelj društvenih mreža, školovanje, a zatim i rad među niknejmovima, heštegovima i emodžijima predstavljaće vam uživanje, a zaposlenje ćete naći veoma brzo i lako, pogotovo imajući u vidu da ćete svoju stručnost u digitalnim vodama moći da potvrdite internacionalno prepoznatim diplomama i sertifikatima.

  • Hteli biste da vreme provedeno na internetu i svoju kreativnost unovčite kroz freelancing ili stalni posao u perspektivnoj domaćoj ili stranoj kompaniji?
  • Već ste se amaterski oprobali u skupljanju lajkova, šerova i sabskrajbova, ali biste želeli da usavršite svoje digitalne kompetencije?
  • Voleli biste da promovišete svoj biznis ili projekat na društvenim mrežama?
  • Aktivista ste i hoćete da podstaknete širu zajednicu da vam se pridruži?

Nije bitno. Kako biste se specijalizovali za upravljanje online medijima i tuđ ili svoj proizvod, uslugu ili ideju učinili privlačnijim u očima „skrolera” internetom, InternetAcademy je kreirao program Social Media, Online PR & Community Manager, na kom ćete za samo godinu dana usvojiti znanja i veštine zahvaljujući kojima ćete postati stručnjak za ovaj vid savremene komunikacije.

Online PR društvene mreže

Šta ćete sve naučiti?

Veruje se da je digitalni marketar „pola umetnik”, a „pola naučnik”, što znači da ovaj posao, pored razmišljanja izvan okvira i plasiranja drugačijeg sadržaja, zahteva i analitičnost, preciznost i sistematičnost kakve su prisutne u naučnim krugovima. Predavači InternetAcademy pobrinuće se da razvijete oba segmenta ličnosti.

Kompleksna i sveobuhvatna znanja i veštine koje ćete steći na programu Social Media, Online PR & Community Manager obezbediće vam da precizno targetirate ciljne grupe i komunicirate sa njima na efikasan i ekonomičan način, koristeći pritom sve pogodnosti koje vam društvene mreže nude.

Takođe ćete naučiti kako da dobro isplanirate kampanje na društvenim mrežama koje će svojim efektnim sadržajima i zanimljivim vizuelnim materijalima povećati vidljivost, privući nove klijente i novim promo ponudama obezbediti lojalnost starih klijenata.

Steknite prestižna znanja i vredne sertifikate

Diplome i sertifikati koje ćete dobiti po okončanju školovanja na ovom programu su međunarodno priznati i omogućavaju vam da se zaposlite ne samo u zemlji već i bilo gde u svetu. U pitanju su:

  • CIM Level 6 Digital Diploma in Professional Marketing,
  • CIM Level 3 Foundation Certificate in Marketing,
  • Diploma (single subject) in Public Relations,
  • Diploma (single subject) in Freelance and Feature Writing.

Posle kompletiranja osnovnog programa Social Media, Online PR & Community Manager na InternetAcademy, možete da steknete jedan od dva prestižna sertifikata:

  • sertifikat InternetAcademy o odslušanom programu Social Media, Online PR & Community Manager,
  • InternetAcademy Certified Social Media, Online PR & Community Manager sertifikat.

Proverite da li ima slobodnih mesta i prijavite se na Social Media, Online PR & Community Manager program.

Bonus: Savladajte najzastupljeniji program za optimizaciju web stranica

Kao polazniku InternetAcademy, pruža vam se mogućnost da u okviru svog školovanja besplatno koristite SEO PowerSuite PRO i Ahrefs i tako savladate neke od najmoćnijih alata u Search Engine Optimization industriji.

SEO PowerSuite softver predstavlja jedan od vodećih SEO alata, sa više od pola miliona korisnika širom sveta. Ovaj program se već godinama posmatra kao jedno od najefikasnijih rešenja za optimizaciju sadržaja web stranica sa ciljem što boljeg rangiranja na internet pretraživačima. Ahrefs je all-in-one SEO platforma sa setom alata koji vam takođe mogu pomoći da se vaš sajt mnogo bolje pozicionira na pretraživačima, a koriste je SEO stručnjaci najvećih brendova današnjice, kao što su Facebook, Adobe, LinkedIn, Netflix, Uber i mnogi drugi.

Znanja za rad u ovim alatima moći ćete odmah da primenite u praksi kako biste što kvalitetnije optimizovali sadržaj web stranica po kriterijumima najposećenijih internet pretraživača.

Social Media, Online PR & Community Manager osnovni plan i program

No.CoursesClasses
4. Digital Platforms & CMS 18
5. Web Design and Digital Technology for Managers 3
6. Blockchain Technology 3
No.CoursesClasses
7. Introduction to E-Business 6
8. Internet Law Basics + GDPR 3
9. Virtual Assistance 3
10. Customer Relationship Management (CRM) 3
11. Significant Revenue Growth and Digital Transformation  3
No.CoursesClasses
16. E-commerce Basics 3
No.CoursesClasses
24. Web Analytics Fundametals / Measurement Strategy Development and Online Goals 6
25. Simple Metrics Collections and Simple Analytics  3
26. Advanced Analytics – Metrics Dimensions and Segmentation 3
27. Actionable Insights and Simple Reporting 3
28. Marketing Budgets Optimization 3
29. Digital Measurement Project 3
No.CoursesClasses
39. Google Academy Search 6
40. Google Academy Display 3
41. Google Academy Video 3
42. Google Academy Shoppping  3
43. Google Academy Measurement 3
44. Google Analytics 6
No.CoursesClasses
45. SEO Fundamentals 6
46. Google SEO 6
No.CoursesClasses
68. Branding 6
No.CoursesClasses
69. English Language 1 Online
70. English Language 2 Online
71. FCE/BEC Vantage* Online
No.CoursesClasses
72. A1 Level German Online
73. A2 Level German Online
74. B1 Level German Online
75. B2 Level German Online
76. C1 Level German Online
No.CoursesClasses
78. Introduction to Web Project 3
79. Project Integration Management 3
80. Project Scope, Time and Cost Management 3
No.CoursesClasses
81. Money & Business 6
82. Channel Optimization 6
83. Content Strategy 6
84. Production 3
85. Policies & Guideline 3
* Pripremne kurseve za polaganje FCE ili BEC Vantage ispita mogu pohađati samo polaznici koji su završili English Upper Intermediate Level.

Učite od viđenih Community Managera

Kada kažemo da ćete učiti od „viđenih” community managera, pre svega aludiramo na viđenost profila, stranica i naloga koje oni vode na društvenim mrežama.

Na InternetAcademy predaju stručnjaci u oblasti digitalnog marketinga i biznisa, koji su svoje karijere izgradili u oblasti online PR-a i oglašavanja na društvenim mrežama. Naši odlični predavači svoja predavanja temelje na dugogodišnjem praktičnom iskustvu, što znači da ćete znanja i veštine dobiti iz prve ruke.

Imamo odlične i posvećene predavače, koji su uvek spremni da odgovore na sva vaša pitanja i nedoumice, kao i da ohrabre i usmere vašu kreativnost. Pored toga, biće od velike pomoći u kreiranju i promovisanju vašeg autentičnog brenda.

Pročitajte šta obuhvata posao social media managera.

Kako izgledaju predavanja na InternetAcademy?

Predavanja na programu Social Media, Online PR & Community Manager su interaktivna, zanimljiva, sa fokusom na primerima iz prakse i brojnim zadacima i studijama slučaja.

Pored tradicionalnog načina školovanja, imate mogućnost da izaberete i online nastavu. U tom slučaju, nećete pohađati predavanja, već ćete sve obaveze završavati putem Distance Learning platforme, od kuće sa svog kompjutera. Škola će za vas biti otvorena 24/7.

Završite InternetAcademy i počnite da zarađujte

Uspešan marketing na društvenim mrežama je jedan od preduslova uspešnog poslovanja današnjice. Svakoj kompaniji je potreban stručnjak sa ovakvim znanjima i veštinama. Zbog toga je pravi trenutak da steknete zvanje community managera, koje će vam obezbediti odlično plaćen posao.

4 stepenika do uspešne karijere u internet poslovanju! Spremili smo dokument koji otkriva koja su to četiri stepenika koja vode ka profitabilnoj karijeri u online poslovanju. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se